"Δαίμονας" πρωτιάς ο Ολυμπιακός! Διέλυσε 5-0 την Καλλονή στη Μυτιλήνη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014 22:18 "Δαίμονας" πρωτιάς ο Ολυμπιακός! Διέλυσε 5-0 την Καλλονή στη Μυτιλήνη

Σαν “δαίμονας” πέρασε ο Ολυμπιακός από την Καλλονή! Ενας “δαίμονας” πρωτιάς που νίκησε με το σαρωτικό 5-0 την ομάδα της Μυτιλήνης στην έδρας της, η οποία μέχρι και πριν από το παιχνίδι με τους “ερυθρόλευκους” δεν είχε παραβιαστεί! Αυτή τη στιγμή οι Πειραιώτες είναι στο +2 από τον ΠΑΟΚ.

Η Καλλονή αν και μπήκε με... όρεξη στην έδρα της βρέθηκε πολύ γρήγορα πίσω στο σκορ! Στο 11ο λεπτό ο Μανιάτης έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που παραβιάζει φέτος την εστία της ομάδας της Μυτιλήνης στην έδρα της, ενώ ο ίδιος πέρυσι είχε σκοράρει και στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Ο Μανιάτης έφτασε στο 12ο γκολ του στο πρωτάθλημα με καρφωτή κεφαλιά. Ο Μαζουακού έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μανιάτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 0-1.

Αμέσως μετά το γκολ, η Καλλονή προσπάθησε -χωρίς αποτέλεσμα όμως- να πιέσει τους “ερυθρόλευκους”. Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το ματς, αλλά και πάλι είχε τον πρώτο λόγο στην πρωτοβουλία των κινήσεων.

Λίγο μετά το 30' ο Μίτσελ έδωσε εντολή στον Κώστα Μήτρογλου να βγει στο δοκάρι και είχε απόλυτο δίκιο! Δεν άργησαν να δημιουργήσουν μεγάλη ευκαιρία για γκολ οι Πειραιώτες. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού στο 40' έφτασε κοντά στο 0-2. Εβγαλε τη σέντρα ο Ομάρ από δεξιά, μόνος του ο Μήτρογλου από κοντά κι έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χογκ.

Οι “ερυθρόλευκοι” στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν με την ίδια διάθεση για γκολ και δύο απανωτές ευκαιρίες τους με τον Ντοσεβί και τον Μήτρογλου, απέδειξαν του λόγου το αληθές.

Ο Ισπανός προπονητής που κατέβασε ένα φουλ επιθετικό σχήμα είδε τους παίκτες του να κάνουν πάρτι και το δίδυμο Ντομίνγκες – Μπενίτες να κάνει “πάρτι”.

Στο 62' ο δεύτερος κέρδισε πέναλτι για τον Ολυμπιακό σε χέρι του Πιπίνη που υπέδειξε ο διαιτητής. Το εκτέλεσε άψογα ο Ντομίνγκες κι έκανε το 0-2 για τους “ερυθρόλευκους”.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μπενίτες πήρε την μπάλα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το δεξί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-3... Ομως, ο Παραγουανός δεν “χόρτασε” κι ήθελε κι άλλο γκολ. Το πέτυχε στο 72´ με  με φαλτσαριστό σουτ κι ο Μπουχαλάκης “έγραψε” το 0-5 με τη βοήθεια ποιου άλλου; Του Μπενίτες! Πάσαρε στον Μπουχαλάκη και εκείνος με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χογκ. Ο Μπενίτες στο 90' είχε και σουτ στο οριζόντιο δοκάρι.

Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Γιορέντε, Πιπίνης, Καλτσάς, Ναβάρο, Λεοζίνιο, Μανούσος (79' Ραζάκ), Μίνγκας (74' Μίνγκας), Χωριανόπουλος (74' Μπαρέρα).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ (79' Βούρος), Αμπιντάλ, Σιόβας, Μαζουάκου, Ντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (66' Κασάμι), Τσόρι (71' Φορτούνης), Μπενίτες, Μήτρογλου.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση