Ένας νεκρός σε επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της Λανούς!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 11:14 Ένας νεκρός σε επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της Λανούς!

Ανεξέλεγκτη η βία στην Αργεντινή, όπου τα πράγματα έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που οπαδοί της ίδιας ομάδας αλληλοσκοτώνονται. Όπως συνέβη ανήμερα των Χριστουγέννων με επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της Λανούς.

Συμμορίες οπαδών της ομάδας, barra brava ονομάζονται οι βίαιοι, οργανωμένοι οπαδοί ομάδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή, συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα ο Χοσέ Γκαγέγο Φερνάντες να χάσει τη ζωή του από πυροβολισμό στο στήθος.

Η μια συμμορία είχε στήσει καρτέρι στην άλλη και κάπως έτσι ξεκίνησαν τα βίαια επεισόδια που κατέληξαν σε μια δολοφονία. Τρία πρόσωπα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας.

Πρόκειται για τον 16ο θάνατο φέτος στην Αργεντινή σε βίαια επεισόδια μεταξύ οργανωμένων οπαδών, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Salvemos al Fútbol («Ας Σώσουμε το Ποδόσφαιρο»).

Οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες οργανώσεις οπαδών, ακόμη και του ίδιου συλλόγου, έχουν πλέον γίνει συχνές στην Αργεντινή. Τον περασμένο Μάιο, σε συγκρούσεις ανάμεσα σε μπαραμπράβας της Λανούς είχε χάσει τη ζωή του ένας άνδρας.

Οι οργανώσεις των οπαδών διεκδικούν το δικαίωμα να μεταπωλούν εισιτήρια ή ακόμη και να ελέγχουν τους χώρους στάθμευσης έξω από ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Το Νοέμβριο, δύο μπαραμπράβας είχαν χάσει τη ζωή τους σε ανταλλαγή πυρών.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Ας Σώσουμε το Ποδόσφαιρο, στα επεισόδια ανάμεσα σε μπαραμπράβας έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι από το 2012 ως το 2013. Η οργάνωση υπολογίζει πως οι νεκροί είναι συνολικά 198 τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ , newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση