Ο Ολυμπιακός 2-0 τον Λεβαδειακό στο ανεπίστημο ντεμπούτο Μαρίν, Ελιονούσι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 23:07 Ο Ολυμπιακός 2-0 τον Λεβαδειακό στο ανεπίστημο ντεμπούτο Μαρίν, Ελιονούσι
Υπό το βλέμμα του Όσκαρ Καρντόσο οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν άνετα των Βοιωτών – Θετικά μηνύματα από τους νεαρούς με τον Ανδρούτσο να διαμορφώνει το τελικό σκορ 

Στη σκιά της τελευταίες μέρας μεταγραφών και της άφιξης του Όσκαρ Καρντόσο, ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Λεβαδειακό στο «Καραϊσκάκης», επικρατώντας με 2-0. Πριν τη σέντρα, σαφώς, τα βλέμματα συγκέντρωσε η αποθεωτική υποδοχή που έτυχε ο Παραγουανός σούπερ σταρ που είδε για πρώτη φορά την ομάδα του, έχοντας ήδη υπογράψει το νέο του διετές συμβόλαιο.

Αρκετά καλός στο ντεμπούτο του (έστω και ανεπίσημο) ο Ταρίκ Ελιουνούσι, ενώ ο Μάριν έδειξε θέληση και είχε ενέργεια αλλά χρειάζεται χρόνο. Ο Μάρτινς δύσκολα δεν θα έχει θέση στο αρχικό σχήμα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το ματς με τέσσερα παιδιά από την περσινή Κ-20 (Ρέτσο, Φουάση, Νικολάου και Ανδρούτσο). Μάλιστα, ο τελευταίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0, ενώ ο Τριπτσέρης είχε ανοίξει το σκορ με... θεαματικό αυτογκόλ.

Έτσι ξεκίνησαν
Στην 11άδα του Ολυμπιακού, σε σύστημα 4-2-3-1 είδαμε τους Λεάλι στο τέρμα, ενώ στην άμυνα ήταν οι Ντε Λα Μπέγια - Ρέτσος, Μποτία και Φιγκέιρας. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ζντιέλαρ και Μάρτινς με τους Ελιουνούσι και Μάριν να είναι δεξιά και αριστερά ενώ ο Τσόρι είχε ρόλο οργανωτή πίσω από τον Σεμπά, που και σ' αυτό το ματς στην κορυφή.

Ο Ντόστανιτς κι αυτός ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 με τον Μοσχονά να είναι κάτω από τα δοκάρια και τους Μουλόπουλο, Μιλιάζες, Ουόν και Τριποτσέρη να είναι στην άμυνα. Μαχαίρας και Καλτσάς ήταν στο κέντρο και πίσω από τον Βαγγέλη Μάντζιο κινούνταν οι Γιακουμάκης, Σένκα και Καραχάλιος.

Το ματς
Ο Ολυμπιακός, θέλοντας να δείξει ότι αλλάζει η αγωνιστική του εικόνα ήδη αλλάζει, μπήκε ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο. Ελιουνούσι και Μάριν έδωσαν ενέργεια, με τον Νορβηγό να είναι ιδιαίτερα κινητικός και να προκαλεί συχνούς... πονοκεφάλους στην αντίπαλη άμυνα. Φυσικά, αμφότεροι χρειάζονται ακόμη χρόνο για να εγκλιματιστούν, με τον Νορβηγό πάντως να δείχνει πιο έτοιμος. 

Από την πλευρά τους Μάρτινς και Ζντιέλαρ είχαν μπλοκάρει για τα καλά την ανάπτυξη των Βοιωτών, που σε καμία περίπτωση δεν απείλησαν. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές με τον Ελιουνούσι να σεντράρει στο 3' στο Σεμπά αλλά ο Μοσχονάς έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Βραζιλιάνου.

Στη συνέχεια τα σουτ του Τσόρι στο 7' και στο 18' δεν ανησύχησαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα, μπλοκάροντας την πρώτη προσπάθεια και διώχνοντας σε κόρνερ τη δεύτερη. Τελικά το γκολ που άνοιξε το σκορ μπήκε με έναν... περίεργο τρόπο. Ο Μάρτινς πήγε να γεμίσει μέσα στην αντίπαλη περιοχή για τον Ελιουνούσι, ο Τριποτσέρης πήγε να διώξει αλλά έκανε λάθος υπολογισμό και... κρέμασε τον τερματοφύλακά του. Εντυπωσιακό αυτογκόλ! 

Από εκεί κει πέρα οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο και απείλησαν άλλη μία φορά με τον Ντε Λα Μπέγια αλλά ο Ισπανός δεν βρήκε στόχο. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-0 και τον Ολυμπιακό να δείχνει ότι ακόμη χρειάζεται πολλή δουλειά, αλλά ο Μπέντο δοκίμασε, ελέω έλλειψης διεθνών, ένα σχήμα που δεν θα βλέπουμε και πολύ συχνά.

Με... άρωμα Νέων
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Ωστόσο, δεν άργησαν οι αλλαγές από τους δύο τεχνικούς, με τους Μπέντο και Ντόστανιτς να δίνουν ευκαιρίες σε όσους περισσότερους παίκτες μπορούσαν. Μάλιστα, ο Πορτογάλος είχε στην 11άδα του από ένα σημείο και μετά τέσσερα παιδιά από την περσινή ομάδα Νέων, με τους Ρέτσο, Φουάση, Νικολάου και Ανδρούτσο να είναι στην 11άδα.

Το ματς στο δεύτερο 45λεπτο δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη φάση, με τον Ολυμπιακό να μην απειλεί ιδιαίτερα αλλά και να μην δέχεται φάσεις από τους Βοιωτούς. Οι ερυθρόλευκοι είχαν κάποιες καλές στιγμές με τους Πάρντο και Ανδρύτσο προς το τέλος αλλά τα σουτ τους δεν βρήκαν στόχο.

Παρόλα αυτά, λίγο πριν τη λήξη του ματς ο Φιγκέιρας έκανε τη σέντρα από το δεξιά, ο Ανδρούτσος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με όμορφο πλασέ έκανε το 2-0. Ενα γκολ που ήρθε από τον περσινό πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Νέων.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία (78’ Φουάσης), Ρέτσος, Ντε Λα Μπέγια (70’ Νικολάου), Ζντιέλαρ (65’ Καμπιάσο), Μάρτινς (76’ Ανδρούτσος), Ντομίνγκεζ, Ελιουνούσι, Μάριν (60’ Πάρντο), Σεμπά. 
Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καραχάλιος (68’ Μάγκας), Μαχαίρας, Καλτσάς (60’ Βασιλείου), Γιακουμάκης, Σενκά (60’ Παππάς), Μάντζιος.
Πηγή:www.gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση