Τα τελευταία λόγια του Jose Fernandez στην έγκυο κοπέλα του - Θρήνος για το 24χρονο αστέρι των Miami Marlins

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 17:20 Τα τελευταία λόγια του Jose Fernandez στην έγκυο κοπέλα του - Θρήνος για το 24χρονο αστέρι των Miami Marlins
Λίγες ημέρες πριν από τον τραγικό θάνατό του, ο 24χρονος πίτσερ των Miami Marlins Jose Fernandez αποκάλυπτε πως με την κοπέλα του Carla Mendoza περιμένουν το πρώτο τους παιδί.
 
Σε ένα συγκινητικό ποστ στο Instagram, o Jose Fernandez μοιραζόταν τον ενθουσιασμό του που θα γίνει πατέρας απευθυνόμενος στην κοπέλα του. "Είμαι έτοιμος για όπου πρόκειται να μας πάει αυτό το ταξίδι μαζί", της έγραφε στο τρυφερό μήνυμα, τονίζοντας πόσο ευτυχισμένος είναι που ήρθε στη ζωή του. Η ζωή όμως επιφύλασσε τραγικό τέλος.
 
 
Το νήμα της ζωής του 24χρονου Κουβανού πίτσερ Jose Fernandez κόπηκε πρόωρα, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαινε την Κυριακή αναποδογύρισε στα βράχια του Miami Beach. Οι αρχές δεν γνώριζαν την ώρα της αιματηρής συντριβής, αλλά το σκάφος βρέθηκε μετά τις 3 το πρωί. Αμερικανοί αθλητές ενώθηκαν για να αποδώσουν φόρο τιμής στον Jose Fernandez και πολλές ομάδες μπέιζμπολ και ποδοσφαίρου τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.
 
 
 
 
 
 
Ο Jose Fernandez είχε δραπετεύσει με βάρκα από την Κούβα στην εφηβεία του και ότνα η μητέρα του έπεσε στο κανάλι Yucatan κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, πήδηξε στο νερό και την έσωσε. "Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ουρλιάξω από δυσπιστία. Ο Jose κέρδισε την αγάπη όλων. Νιώθω σαν να έχασα έναν γιο", σημείωσε ο Tony Perez, άνθρωπος των Miami Marlins. Ο μάνατζερ του 24χρονου πίτσερ, Don Mattingly, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μιλώντας για τον χαμό του. "Ο Jose είχε τον ενθουσιασμό και το πάθος ενός μικρού παιδιού όταν έπαιζε".
 
 
 
 
"Η οικογένεια των Miami Marlins είναι συντετριμμένη από την τραγική απώλεια του Jose Fernandez. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του αυτές τις δύσκολες στιγμές", ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Miami Marlins.
 
 
Ο Fernandez επέβαινε σε ένα σκάφος που χτύπησε σε προβλήτα κοντά στην είσοδο λιμανιού, σύμφωνα με τον Lorenzo Veloz του Florida Fish and Wildlife Conservation Commission. Το αναποδογυρισμένο πλοίο παρέμεινε για ώρες στο νερό, οι κινητήρες του ήταν βυθισμένοι και τα συντρίμμια ήταν διασκορπισμένα στα βράχια. Ο Lorenzo Veloz περιέγραψε την κατάσταση του σκάφους "φριχτή".
 
 
 
 
Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τρεις σορούς, δύο εκ των οποίων βρέθηκαν κάτω από το σκάφος και μία στην προβλήτα, και μεταφέρθηκαν σε ιατροδικαστή. "Φαίνεται πως έπαιξε ρόλο η ταχύτητα στον αντίκτυπο και τη σοβαρότητα του δυστυχήματος. Φαίνεται πως είχε τερματίσει το κοντέρ όταν χτύπησε στην προβλήτα και αναποδογύρισε το σκάφος, προκαλώντας τον θάνατό τους", δήλωσε ο Veloz.
 
 
O Jose Fernandez, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πέθανε από τραυματισμό και όχι από πνιγμό, με τον Veloz να τονίζει πως κανένα από τα 3 θύματα δεν φορούσε σωσίβιο. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως τα βράχια ήταν δύσκολο να γίνουν ορατά στη διάρκεια της νύχτας. Οι έρευνες για το δυστύχημα συνεχίζονται, με τις αρχές να αποκλείουν ότι συνδέεται με κατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών.
 
 
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση