Η IAAF παίρνει πίσω τα μετάλλια της Δεβετζή!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 18:05 Η IAAF παίρνει πίσω τα μετάλλια της Δεβετζή!
Η Χρυσοπηγή Δεβετζή χάνει τα δύο μετάλλια που κατέκτησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.
 
Η IAAF ακύρωσε τα αποτελέσματά της Χρυςοπηγής Δεβετζή τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του 2007, εξαιτίας παραβίασης των κανονισμών περί ντόπινγκ.
 
Η Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν, που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, είχε βρεθεί θετική σε επανεξέταση του δείγματος που είχε δώσει μετά από τον τελικό στο Παγκόσμιο του 2007, όπως έγινε γνωστό τον περασμένο Νοέμβριο. Πριν από λίγες ημέρες όμως έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετική και σε επανεξέταση του δείγματός της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, που έγιναν στο Πεκίνο.
 
Η διεθνής ομοσπονδία στίβου αποφάσισε και τοποθέτησε στη λίστα με τους τιμωρημένους αθλητές την Δεβετζή. Όπως αναφέρεται, η Ελληνίδα άλτρια βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη στις 31 Αυγούστου 2007 και της επιβάλλεται τετραετής αποκλεισμός, έως τις 10 Νοεμβρίου του 2019.
 
Έτσι, η IAAF ακυρώνει -όπως αναμενόταν- και τα αποτελέσματά της Δεβετζή από τις 31 Αυγούστου του 2007, έως τις 30 Αυγούστου του 2009, διάστημα στο οποίο η Ελληνίδαπρώην αθλήτρια του τριπλούν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 
Ήδη η IAAF στην ιστοσελίδα της έχει ανανεώσει τα αποτελέσματα από τον τελικό του τριπλούν στις συγκεκριμένες διοργανώσεις, με την Δεβετζή να είναι ακυρωμένη.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση