Φυλάκιση 9 ετών για πρώην παίκτη του Πανιωνίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 19:38 Φυλάκιση 9 ετών για πρώην παίκτη του Πανιωνίου
Ο Μαρσέλο Πλέτς βρέθηκε με 793 κιλά μαριχουάνας στην κατοχή του και το δικαστήριο της Κοριτίμπα αποφάσισε για την ποινή του.

Με ποινή φυλάκισης 9 ετών και 2 μηνών καταδικάστηκε ο Μαρσέλο Πλετς, ο οποίος συνελήφθη από την βραζιλιάνικη αστυνομία για τη διακίνηση 793 κιλών μαριχουάνας, που είχε κρύψει σε 854 πεπιεσμένα πακέτα, τα οποίο ήταν τοποθετημένα σε οροφή φορτηγού της ιδιοκτησίας του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής "Bild", ο παλιός παίκτης του Πανιωνίου -αλλά και των Γκλάντμπαχ και Καϊζερσλάουτερν- συνεχίζει να δηλώνει την αθωότητά του και επιθυμεί να ασκήσει έφεση. Ένας από τους δικηγόρους του όμως παραδέχτηκε με δηλώσεις του πως είναι εξαιρετικά απίθανο να δικαιωθεί.

Ο 40χρονος Πλετς είναι υποχρεωμένος -σύμφωνα με το νόμο της Βραζιλίας- να εκτίσει το 40% της ποινής του στη φυλακή και θα έχει δικαίωμα να μεταφερθεί σε ένα είδος "ημιφυλακής" -αν έχει καλή συμπεριφορά- στις 10 Ιουλίου 2019. Από τότε και για τα επόμενα 2,5 χρόνια θα υποχρεώνεται μία φορά το μήνα να περνάει από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και στις 4 Ιανουαρίου του 2022 ενδέχεται να αποφυλακιστεί υπό όρους.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα αποκτήσει την ελευθερία του στις 2 Φεβρουαρίου 2025.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση