Κύπελλο Ελλάδας, Ολυμπιακός – Πλατανιάς: "Παροπλισμένη" τριάρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 21:42 Κύπελλο Ελλάδας, Ολυμπιακός – Πλατανιάς: "Παροπλισμένη" τριάρα
Ανέβασε... ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο και δεν είχε πρόβλημα να σημειώσει την πρώτη νίκη στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο “παροπλισμένος” Πάρντο (2 γκολ) και ο Ελαμπντελαουί -που επέστρεψε από τραυματισμό- έφτιαξαν το 3-0 του Ολυμπιακού επί του Πλατανιά.
 
Ο Μπέντο έκανε... λίφτινγκ στην εντεκάδα των Πειραιωτών, ξεκινώντας το παιχνίδι με παίκτες που έχουν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Το πρώτο 25λεπτο του παιχνιδιού κύλισε με τον... αναμενόμενο τρόπο, αφού ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τον Πλατανιά. Το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε μόλις στο 5', με τον -εδώ και καιρό παροπλισμένο- Πάρντο να πιάνει γυριστό σουτ μέσα απ' την περιοχή και να νικά τον Κοκκαλά για το 1-0.
 
Οι “ερυθρόλευκοι” πλησίαζαν με χαρακτηριστική ευκολία τα καρέ των κρητικών, ενώ δεν έλειψαν και τα μακρινά σουτ. Σε ένα από αυτά, ο Καρντόσο παραλίγο να ανοίξει... λογαριασμό στην Ελλάδα. Ο Παραγουανός έπιασε -χωρίς να το πολυσκεφτεί- το ισχυρό σουτ, σε μια προσπάθεια να “κρεμάσει” τον αντίπαλο πορτιέρε, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
 
Από το 25' και μετά όμως οι Χανιώτες ισορρόπησαν το παιχνίδι (κυρίως με την άνοδο του Γουνδουλάκη), προσπαθώντας να πλησιάσουν -με καλή κυκλοφορία της μπάλας- τα καρέ του Λεάλι. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου όμως, ο Καρντόσο έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν το όμορφο πλασέ του εκτός περιοχής πέρασε για λίγο άουτ (42').
 
Το δεύτερο ημίχρονο είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αφού οι παίκτες του Πλατανιά μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, πιέζοντας για την ισοφάριση και αφήνοντας κενά στα μετόπισθεν, απ' όπου προήλθαν αρκετές φάσεις για τον Ολυμπιακό. Η νίκη για τους “ερυθρόλευκους”... κλείδωσε στο 66', με τον Πάρντο να σκοράρει -με κεφαλιά- για δεύτερη φορά στον αγώνα και να στέλνει “μήνυμα” στον Μπέντο, που δεν τον υπολογίζει!
 
Το 3-0 ήρθε με πολύ εύκολο τρόπο και από έναν παίκτη που... έλειψε αρκετά στους Πειραιώτες. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί επέστρεψε πρόσφατα στην αγωνιστική δράση και αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα. Στο 68' ο Νορβηγός σπρίνταρε εξαιρετικά από δεξιά, έκανε το δυνατό, συρτό σουτ στην απέναντι γωνία και τριπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
 
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ρομαό (78` Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης, Καρντόσο, Ντομίνγκες, Μάριν (65` Μανθάτης), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Βιάνα, Ρέτσος, Πάρντο
 
Πλατανιάς: (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Κάργας, Μπανανά, Γιορέντε, Στανισάβλιεβιτς, Ντεβέσα (83` Μουνάφο), Ντίνας (72` Σκαρντουέλλι), Γουνδουλάκης, Ηλιάδης (67` Τσουράκης) , Ντιλαβέρ.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση