Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Απότομη "προσγείωση" για τους "ερυθρόλευκους"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 22:09 Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Απότομη "προσγείωση" για τους "ερυθρόλευκους"

Την τέταρτη ήττα του στη φετινή Euroleague και δεύτερη στο ΣΕΦ υπέστη ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 80-73 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, για την 9η αγωνιστική της διοργάνωσης, με τους Iσραηλινούς να έχουν πλέον το ίδιο ρεκόρ με τους πρωταθλητές Ελλάδας (5-4).

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρέθηκε σε κακό βράδυ, τα "έσπασε" από την περιφέρεια (6/33 τρίποντα), ενώ δεν κατάφερε να σταματήσει τα επιθετικά όπλα της Μακάμπι, τα οποία "σκότωσαν" τους Πειραιώτες. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν και τη μάχη των ριμπάουντ (32-41), ενώ είδαν τους Σπανούλη και Πρίντεζη να πραγματοποιούν μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις τους.

Ο αγώνας:

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, φροντίζοντας να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό από το ξεκίνημα. Όντας εξαιρετικά εύστοχη από την περιφέρεια, προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (7-17) από τέταρτο μόλις λεπτό της αναμέτρησης. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν ήταν και στο καλύτερο του βράδυ επιθετικά, με τους Ισραηλινούς να παίζουν εξαιρετική άμυνα πάνω του και να τον περιορίζουν αρκετά. Η διαφορά έφτασε και στους 11 πόντους (9-20), αλλά ο Ολυμπιακός, με σερί 7-0, μείωσε σε 16-20, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τη Μακάμπι μπροστά με 20-24. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν εξαιρετικά άστοχοι πίσω από τη γραμμή των 6,75, έχοντας 0/8 τρίποντα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, ωστόσο δεν μπόρεσε ποτέ να πάρει το προβάδισμα ή να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, βρίσκοντας σκορ από την περιφέρεια (Σίλεϊ) και το ζωγραφιστό (Σίλεϊ), διατήρησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (37-44) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλου να έχει τρομερά παράπονα από την αμυντική λειτουργία των παικτών του.

Οι πόντοι του πρώτου ημιχρόνου:

Ολυμπιακός: Γκριν 6, Μπιρτς 4, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 5, Σπανούλης 6, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Χάκετ, Λοτζέσκι 6.

Μακάμπι: Γκάουντλοκ 5, Ρουντ, Σίλεϊ 13, Σμιθ 8, Πνίνι, Οχαγιόν, Ουίμς 8, Αλεξάντερ 2, Άιβερσον 8, Τσίρμπες. 

Οι περισσότεροι πίστεψαν πως ο Ολυμπιακός θα ανεβάσει στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και θα κάνει την ανατροπή, εκμεταλλευόμενος τον παράγοντα έδρα, ωστόσο οι Ισραηλινοί είχαν διαφορετική άποψη. Συνέχισαν να “εκτελούν” τους Πειραιώτες από παντού, τιμώρησαν κάθε αμυντική αδυναμία (και ήταν πολλές!) των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να εκτοξεύσουν τη διαφορά ακόμα και στους 18 πόντους 44-62 στο 29'. Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Βασίλης Σπανούλης ήταν σε τραγικό βράδυ, με τη Μακάμπι να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά στο σκορ με 47-62.

Ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος και στο τέταρτο δεκάλεπτο! Συνέχισε να χάνει το ένα σουτ πίσω από το άλλο, με τη Μακάμπι να διατηρεί πολύ εύκολα μία διαφορά ασφαλείας και να φτάνει δια περιπάτου στην τελική επικράτηση. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πλησιάσουν στο σκορ, μείωσαν ακόμα και στους 6 πόντους (73-79) στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά το παιχνίδι είχε κριθεί, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να γνωρίζει τη δεύτερη ήττα της στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 37-44, 49-65, 73-80.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 8, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 14 (0/6 τρ.), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 15 (2).

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Χαντάρ): Γκάουντλοκ 12 (1), Ραντ 6, Σίλι 19 (5), Πνίνι, Οχαγιόν 2, Γουίμς 12, Αλεξάντερ 2, Άιβερσον 14, Τσίρμπες 3.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση