Επέστρεψε στη Βραζιλία ο τελευταίος επιζών της αεροπορικής τραγωδίας της Κολομβίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 16:03 Επέστρεψε στη Βραζιλία ο τελευταίος επιζών της αεροπορικής τραγωδίας της Κολομβίας

Ακόμη ένας από τους επιζώντες της αεροπορικής τραγωδίας της Σαπεκοένσε στην Κολομβία, επέστρεψε στη Βραζιλία.

Ο λόγος για τον Έλιο Νέτο, ο οποίος πήρε το «πράσινο φως» από τους θεράποντες ιατρούς,  επέστρεψε στην Βραζιλία, όπου θα συνεχίσει την αποθεραπεία του στο νοσοκομείο «Unimed».

Με σοβαρή λοίμωξη στους πνεύμονες, ο Νέτο είναι ο τρίτος διασωθείς παίκτης της Σαπεκοένσε από το τραγικό δυστύχημα της 28ης Νοεμβρίου, που συνέβη στην Κολομβία, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε τους Βραζιλιάνους για τον τελικό του Sudamericana με την Ατλέτικο Νασιονάλ.

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν ζωντανούς, τον Νέτο, τον Άλαν Ρασκέλ και τον Τζάκσον Φόλμαν, με τους δύο τελευταίους να έχουν, ήδη, επαναπατρισθεί.  Οι υπόλοιποι 19 ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένσε και ακόμη 52 άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο σε ένα από τα πλέον πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα.

Ο 31χρονος Νέτο, έμεινε για πολλές ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά τελικά βγήκε νικητής και επέστρεψε -με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος- στην πόλη Σαπέκο, όπου και θα συνεχίσει την αποθεραπεία του.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως οι Αρχές της Κολομβίας, αποφάσισαν ότι από εδώ και στο εξής, το σημείο όπου συνέβη η αεροπορική τραγωδία, θα ονομάζεται Σέρο (σ.σ. λόφος) Σαπεκοένσε, προς τιμήν των θυμάτων και του συλλόγου που ξεκληρίστηκε.

ΠΗΓΗ: Filathlos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση