Παναθηναϊκός - Μπασκόνια: Παλικαρίσια νίκη με... φύλακα άγγελο Καλάθη!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 23:44 Παναθηναϊκός - Μπασκόνια: Παλικαρίσια νίκη με... φύλακα άγγελο Καλάθη!

Ο Παναθηναϊκός έφτασε... δύσκολα σε μια ακόμη νίκη στη Euroleague και συνεχίζει να «χτίζει» στη διοργάνωση. Στη 14η αγωνιστική της διοργάνωσης νίκησε 69-68 την Μπασκόνια, στο ΟΑΚΑ.

Ετσι, το «τριφύλλι» πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη του, σκαρφάλωσε στο 9-5 και βλέπει... πλέον την τετράδα!

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με φλογερή επίθεση το ματς και το τελείωσε με υποδειγματική άμυνα. Πρωταγωνιστής στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Σίνγκλεντον που χρεώθηκε γρήγορα με πέντε φάουλ και έπειτα μοιράστηκαν οι ρόλοι, ειδικά όταν άρχισε να βελτιώνει την άμυνα του. Καθοριστικός ήταν ο Νικ Καλάθης.

 

Η Μπασκόνια μπορεί να μπήκε στο ματς με ένα σερί 6-0, αλλά ο Παναθηναϊκός έβγαλε γρήγορα αντίδραση με τέσσερις πόντους του Καλάθη (4-6). Γρήγορα ανέλαβε δράση και ο Σίνγκλεντον, ο οποίος στο πρώτο δεκάλεπτο πέτυχε τους 19 από τους 27 πόντους του «τριφυλλιού» (27-18).

Το ματς παρακολούθησε και ο Γιώργος ΚαραγκούνηςΤο ματς παρακολούθησε και ο Γιώργος Καραγκούνης

 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα των Ισπανών βρήκε τη λύση για να περιορίσει τον Σίνγκλεντον και αντίθετα αυτή του Παναθηναϊκού πήγε... περίπατο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ροκανίσει τη διαφορά η Μπασκόνια, να περάσει μπροστά και να πάει στα αποδυτήρια με +4 (37-41). 

 

 

Οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε πολλά λάθη στην γ' περίοδο και στο τέταρτο φάουλ του Σίνγκλεντον μπήκε στο ματς ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος έκανε καλό στον Παναθηναϊκό. Πήρε πάνω του φάσεις, έβαλε τις φωνές στους συμπαίκτες του, η διαφορά έπεσε στους δύο πόντους (55-57), αλλά με το drive του Λάρκιν και το γ' δεκάλεπτο έκλεισε με την Μπασκόνια στο +4 (55-59).

Το φινάλε ήταν χιτσκοκικό... Ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ με δύο πόντους στο 34'50'' (65-63), εκμεταλλευόμενος κυρίως την άμυνά του. Ο εύστοχος Τζέιμς κρατούσε όρθια την επίθεση του «τριφυλλιού», αλλά αστόχησε σε σουτ στο 69-68, όπως και ο Μπουρούσης, ενώ απέμεναν 15'' για τη λήξη του ματς, όλα της Μπασκόνια. Ομως, ο Καλάθης με άριστη άμυνα πάνω στον Μπομπουά, απεσόβησε τον κίνδυνο και ο Παναθηναϊκός νίκησε (69-68).

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 37-41, 55-59, 69-68.
Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 23, Νίκολς 3, Ρίβερς 4, Τζέιμς 16, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 6, Γκάμπριελ, Μπουρούσης 3, Καλάθης 14.
Μπασκόνια: Λάρκιν 6, Πριτζιόνι 6, Χανγκά 12, Μπομπουά 11, Μπλάζιτς, Ντιόπ 10, Τιγί 4, Σενγκέλια 17, Μπάντιντζερ, Λουζ 2.

newsit.gr

 

  

Προσαρμοσμένη αναζήτηση