Λευκή ισοπαλία στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 22:10 Λευκή ισοπαλία στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Έπεσαν σε τείχη Παναθηναϊκός και ΑΕΚ!

Το ήθελαν, το έδειξαν, όμως όποτε σημάδευαν την αντίπαλη εστία Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έβλεπαν τους Μπάρκα και Βλαχοδήμο, αντίστοιχα, να τους σταματούν και να τους κρατάνε στο 0-0 στη Λεωφόρο.

Ντέρμπι χωρίς νικητή και τέρματα στη Λεωφόρο. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κόλλησαν στο 0-0 με τους δύο γκολκίπερ να μην επιτρέπουν σε κανέναν να χαμογελάσει.

Μοιρασμένο το παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Η Ένωση στο πρώτο 45λεπτο ήταν καλύτερη και απείλησε κυρίως με στημένες φάσεις, όμως ο Βλαχοδήμος ακόμη κι όταν ο Μαρινάκης παραλίγο να κάνει μοιραίο λάθος και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ήταν σε ετοιμότητα.

Στο δεύτερο, οι πράσινοι ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ και παράλληλα η σειρά του Μπάρκα να πιάσει δουλειά (μετά την απόκρουσή του σε τετ-α-τετ με τον Λέτο στο πρώτο). Ο γκολκίπερ των κιτρινόμαυρων έπαιξε μέχρι… και λίμπερο και το highlight του ήταν η σούπερ απόκρουση στο σουτ του Βιγιαφάνιες στο 56’.

Το ματς:

Ζωηρό ξεκίνημα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει δυνατά, γεγονός που άρεσε πολύ στην κερκίδα και την ΑΕΚ να πλησιάζει στο γκολ με τον Μάνταλο μόλις στο 3ο λεπτό. Μετά το πρώτο καλό δεκάλεπτο, ο ρυθμός έπεσε πολύ και κυριάρχησαν τα λάθη στον χώρο του κέντρου και από τις δύο πλευρές. Όσο για φάσεις… ούτε με αίτηση. Από την μία οι πράσινοι δεν έβρισκαν χώρο για τελική και απ’ την άλλη η Ένωση δεν μπορούσε να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή.

Σταδιακά η ομάδα του Ζοσέ Μοράις πήρε μέτρα στο γήπεδο και με τις στημένες φάσεις άρχισε να αγχώνει την άμυνα του Βλαχοδήμου, που στο 32’ έκανε μεγάλη επέμβαση έπειτα από κεφαλιά που έκανε άθελά του ο Μαρινάκης. Το Τριφύλλι έψαξε πολύ τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Λέτο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάρκα σε τετ-α-τετ στο 37’ που βγήκε ύστερα από όμορφη ενέργεια του Βιγιαφάνιες. Η Ένωση συνέχισε να πιέζει, χάλασε το παιχνίδι της ομάδας του Ουζουνίδη, όμως δεν κατάφερε να βρει γκολ μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Ελαφρώς καλύτερος ήταν ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι πράσινοι μπήκαν καλύτερα και προσπάθησαν να πιέσουν όμως όσες φορές έφτασαν κοντά στο γκολ ο Μπάρκας τους το στέρησε με αποκορύφωμα την σούπερ απόκρουση στο σουτ του Βιγιαφάνιες στο 56ο λεπτό. Η ΑΕΚ σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα κι έδειχνε «μπλοκαρισμένη» στο δημιουργικό κομμάτι.

Στα τελευταία λεπτά κανένας από τους δύο προπονητές δεν ρίσκαρε ιδιαίτερα. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την κατοχή της μπάλας, όμως σταδιακά είδε τους διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή να κλείνουν αφού η είσοδος του Γιόχανσον «φρέσκαρε» την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ. Το τελευταίο διάστημα του ντέρμπι δεν είχε πολλά πράγματα και το τελευταίο σφύριγμα του Κομίνη βρήκε τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0.


 

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Μαρινάκης, Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Π.Βλαχοδήμος (73’ Μπουμάλ), Λέτο, Μπεργκ
Στον πάγκο: Στιλ, Ρέις, Χουχούμης, Σάμπα, Χατζηγιοβάννης, Ρινάλντι

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (76' Γιόχανσον), Μάνταλος, Πατίτο, Λάζαρος (68’ Βάργκας), Πέκχαρτ (68’ Αλμέιδα)
Στον πάγκο: Ανέστης, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση