Κύπελλο Ελλάδας, Άρης – Ολυμπιακός: “Χτύπημα” από Ανσαριφαρντ στο “Βικελίδης”

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 21:37 Κύπελλο Ελλάδας, Άρης – Ολυμπιακός: “Χτύπημα” από Ανσαριφαρντ στο “Βικελίδης”
Πρώτη παρουσία... πρώτο γκολ. Στο ντεμπούτο του με την “ερυθρόλευκη” φανέλα ο Καριμ Ανσαριφαρντ "κούνησε" τα αντίπαλα δίχτυα και διαμόρφωσε το 1-1 του Ολυμπιακού στην έδρα του Άρη, στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας. Μεγάλη εμφάνιση από τον τερματοφύλακα Διούδη. Από το 70' αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες οι “κίτρινοι”, που προηγήθηκαν. 2 Φεβρουαρίου ο επαναληπτικός στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Ο Άρης έπαιξε στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό, κατάφερε να προηγηθεί με τον Μιλούνοβιτς, είχε για.. φύλακα άγγελο τον Διούδη, αλλά οι Πειραιώτες έφυγαν με την ισοπαλία (1-1) από το “Κλ. Βικελίδης”, με το πρώτο γκολ του Ανσαριφαρντ με τα ερυθρόλευκα, αποτέλεσμα που τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Πάουλο Μπέντο ξεκίνησε το παιχνίδι, δίνοντας θέση βασικού τόσο στον Καρίμ Ανσαριφαρντ, όσο και στον Αλί Σισοκό, ενώ τοποθέτησε τον νεαρό Νικολάου δίπλα στον Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που ανέλαβε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να επιτεθεί, με τον Άρη να περιορίζεται στο μισό του γηπέδου που αμυνόταν. Στην πρώτη κόντρα όμως που τους παρουσιάστηκε στο παιχνίδι, οι “κίτρινοι” σκόραραν!

Σε αντεπίθεση στο 13' που βγήκε απ' την μεριά του Σισοκό, ο Ντούνης γύρισε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και ο Μιλούνοβιτς αμαρκάριστος -με πλασέ στην κίνηση- έκανε το 1-0, ξεσηκώνοντας το “Κλ. Βικελίδης”. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι 'ερυθρόλευκοι' παραλίγο να... απαντήσουν, με τον Διούδη να διώχνει το σουτ του Σισοκό και τον Ελιουνούσι -στη συνέχεια της φάσης- να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Το ματς κύλησε σε πολύ καλό τέμπο, με τους Πειραιώτες να πιέζουν για να φτάσουν στην ισοφάριση (ο Ανσαριφαρντ φάνηκε να είναι εκτός παιχνιδιού) και τους γηπεδούχους να βρίσκονται κυρίως σε θέση άμυνας και να προσπαθούν να εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία που έδειξαν οι φιλοξενούμενοι στις κάθετες πάσες. Πάντως, ο Ολυμπιακός θα είχε φτάσει στην ισοφάριση στο 38', αν δεν ήταν ο Διούδης. Ο Καρντόσο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από πολύ καλό σημείο, αλλά ο Έλληνας πορτιέρε βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και την έστειλε στο δεξί του δοκάρι. Ο Διούδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και στην τελευταία φάση του πρώτου 45λέπτου, αφού σταμάτησε -με αντίθετη φορά- την μπάλα πάνω στη γραμμή, σε κοντινή κεφαλιά του Καρντόσο.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στην επανάληψη. Ο ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και ο Άρης έψαχνε τη... στιγμή, που θα πλήγωνε και πάλι την ομάδα του Μπέντο. Στο 50' οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, αλλά το σουτ του Μανθάτη έστειλε την μπάλα να περάσει εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Διούδη, που στο 60' μπλόκαρε νέα εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο.

Ο Παραγουανός επιθετικός και ο Μανθάτης ήταν οι μοναδικοί που... φάνηκαν επιθετικά από τους Πειραιώτες, χωρίς όμως να... κουνήσουν τα αντίπαλα δίχτυα. Στο 70' όμως άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του ματς, αφού ο διαιτητής Τίκας έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ρόβα, αφήνοντας τους Θεσσαλονικείς με δέκα παίκτες.

Ο Μπέντο τα... έπαιξε όλα για όλα για να μην φύγει ηττημένος στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων για το Κύπελλο, βάζοντας στο ματς τους Σεμπά και Μιλιβόγεβιτς. Απ' την μεριά του, ο Αναστόπουλος πέρασε τον Παυλίδη στα χαφ στη θέση του Ανάκογλου. Στο 76' ο Ανσαριφαρντ εξαπέλυσε δύσκολο σουτ, το οποίο έδιωξε ο Διούδης, αλλά στο 81' ο Ιρανός -με κοντινή κεφαλιά- έκανε το 1-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό και διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού των δυο ομάδων για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Διούδης έβαλε στην τελευταία φάση του αγώνα την... σφραγίδα του, αφού απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Μιλοβόγεβιτς.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση