Ολυμπιακός – ΑΕΛ: Καταιγιστικός! Ερυθρόλευκο "όνειρο" με αγωνία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 22:39 Ολυμπιακός – ΑΕΛ: Καταιγιστικός! Ερυθρόλευκο "όνειρο" με αγωνία
Η ΑΕΛ δεν πήρε... ανάσα! Ο Ολυμπιακός μπήκε πιεστικός και αποφασισμένος, έπιασε απ' το... λαιμό τους “βυσσινί” και το τελικό 2-0 φαντάζει πολύ μικρό μετά από τις “ερυθρόλευκες” ευκαιρίες που χάθηκαν στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Μεγάλες αποκρούσεις από τον Ξενοδόχοφ. Αγωνία στους Πειραιώτες με Ιντέγε και Ελιουνούσι, ενόψει Οσμανλίσπορ.

Με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο (Ανδρούτσος 1΄, Ιντέγε 9΄) ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο εναντίον της ΑΕΛ και επικράτησε 2-0 στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League διατηρώντας διαφορά ασφαλείας (13β.) από τους διώκτες του. Αγωνία, ωστόσο, υπάρχει για τον τραυματισμό του Ιντέγε (68') αλλά και του Ελιουνούσι (90').

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν το ιδανικό δώρο του Ολυμπιακού στους οπαδούς του, μετά και την εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με τον ατρόμητο για το Κύπελλο. Στα 14 δευτερόλεπτα οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν στο 1-0! Ο Σεμπά έκλεψε την μπάλα από τον Γκόλια, γύρισε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και από εκεί ο Ανδρούτσος -με πλασέ στην κίνηση- άνοιξε το σκορ και σημείωσε το πιο γρήγορο εφετινό τέρμα στο πρωτάθλημα και το 5ο στην Α' Εθνική.

Δεν τελειώσαμε όμως εκεί. Η ΑΕΛ δέχθηκε τεράστια πίεση, αλλά παραλίγο να “απαντήσει” στο 8', στο χαμένο τετ-α-τετ του Αβραάμ με τον Καπίνο. Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε το 2-0. Ο Ιντέγε πάσαρε στον Φορτούνη, εκείνος γύρισε την μπάλα από τα αριστερά για τον Ελιουνούσι, η άμυνα της ΑΕΛ δεν απομάκρυνε και ο Νιγηριανός φορ -με κοντινή προβολή- σημείωσε το 13ο γ=φετινό του τέρμα.

Ο ρυθμός των χαμένων ευκαιριών δεν μειώθηκε, αλλά οι “βυσσινί” ήταν... τυχεροί που δεν δέχθηκαν κι άλλα γκολ (15 τελικές στο ημίχρονο με 9 στην εστία). Στο 26' ο Ελιουνούσι έκανε το γύρισμα στον αμαρκάριστο Σεμπά αλλά το σουτ που έπιασε ο τελευταίος από το ύψος του πέναλτι χτύπησε στον Ιντέγε και πέρασε άουτ. Παρόλο που οι φιλοξενούμενοι έδειξαν... σφυγμό στη συνέχεια, οι Πειραιώτες δεν έχασαν σε κανένα σημείο τον έλεγχο του ματς και στο 36' είδαν τον Ξενοδόχοφ να νικάει τον Φορτούνη σε τετ-α-τετ (ο πορτιέρε της ομάδας του Τσιώλη είχε 7 επεμβάσεις στο πρώτο 45λεπτο).

Ο ρυθμός έπεσε ελαφρά, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι. Ο Ξενοδόχος είχε και πάλι... δουλειά και απέκρουσε τόσο στο 54', όσο και στο 68' τα σουτ του Ελιουνούσι. Τότε όμως ήρθε και μια δυσάρεστη είδηση για τον Μπέντο -ενόψει της Οσμανλίσπορ- αφού είδε τον Ιντέγε να αποχωρεί με πρόβλημα στον ώμο, μετά από χτύπημα του Κόντορ. 

Ο Ολυμπιακός έκανε.. συντήρηση στη συνέχεια, παρουσιάζοντας μικροπροβλήματα στην άμυνα του. Ο Μπέντο προχώρησε σε αλλαγές, ο Ανδρούτσος είδε το σουτ του στο 80' να κοντράρει στον Φάρκα και να περνάει κόρνερ, ενώ στο 90' δεν δόθηκε πέναλτι στον Καρντόσο, μετά από τράβηγμα του Γκόλια, σε προσπάθεια για κεφαλιά, στην τελευταία καλή φάση του ματς. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Μπάντο να βλέπει και τον Ελιουνούσι να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση