Επειτα από... μισό αιώνα η Βέροια "πάτησε" ξανά τον ΟΦΗ!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 17:03 Επειτα από... μισό αιώνα η Βέροια "πάτησε" ξανά τον ΟΦΗ!

Από την 1η του Δεκέμβρη του 1968 είχε να πανηγυρίσει αντίστοιχη νίκη η Βέροια επί του ΟΦΗ. Τότε είχε νικήσει τους Κρητικούς 3-1 και τώρα επικράτησε 4-1 της ομάδας του Ηρακλείου που έπαιζε από το 30' με 10 παίκτες.

Η Βέροια ξεκίνησε με το… πόδι στο γκάζι το ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο απείλησε ουκ ολίγες φορές την εστία του ΟΦΗ. Οι προσπάθειες του Καλτσά και του Μπεν δεν βρήκαν στόχο ενώ στο 9΄ο δεύτερος έχασε κλασσική ευκαιρία όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Λόρια αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και το γκολ ήρθε στο 18’. Ο Μπαργκάν κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουτσιανικούλη και ο Μπεν άνοιξε το σκορ. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για λίγο αφού η Βέροια ήταν ικανοποιημένη με το υπέρ της σκορ και ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει.

Στο 30’ ο Τριποτσέρης βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή του και ο διαιτητής έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον ΟΦΗ με δέκα παίκτες ενώ έδωσε και δεύτερο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Ο Μπαργκάν νικήθηκε από τον Λόρια και έτσι έμεινε το 1-0.

Το ματς είχε ένα απίθανο 3λεπτο από το 37' ως το 39'. Ο ΟΦΗ στην πρώτη του, ουσιαστικά, επίσκεψη στην περιοχή της Βέροιας έφερε το ματς στα ίσα με πανέμορφη κεφαλιά του Μακρή αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί την ισοφάριση. Ο Παυλίδης δευτερόλεπτα μετά το 1-1, έδωσε και πάλι προβάδισμα στη Βέροια και σαν να μην έφτανε αυτό για τους παίκτες του Αναστόπουλου, δέχτηκαν άμεσα και τρίτο τέρμα. Ο Μπεν σούταρε, ο Λόρια απέκρουσε και ο Καλτσάς από κοντά σημείωσε το 10ο φετινό του γκολ.

Ανετη και κυριαρχική ήταν η Βέροια και στο δεύτερο ημίχρονο... Σχετικά γρήγορα πέτυχε ένα ακόμη γκολ και στην ουσία “καθάρισε” το ματς, δίνοντας έπειτα διαδικαστικό χαρακτήρα στο παιχνίδι. Στο 60' λοιπόν, έγινε το 4-1 για τη “βασίλισσα του Βορρά” όταν έπειτα από πάσα του Παυλίδη, ο Μπεν βγήκε τετ-α-τετ με τον Λόρια, ο οποίος απέκρουσε το πρώτο σουτ, αλλά στο ριμπάουντ ο Μπεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Η Βέροια συνέχισε να βγαίνει μπροστά στην επίθεση, αλλά χωρίς να κουράζεται και να πιέζει πολύ...

Βέροια: Καντιμοίρης, Όστοιτς, Ραούλ Μπράβο, Παυλίδης, Μπαργκάν (61' Κάμπορα), Μπεν, Μπατιόν, Αραγονές, Βεργώνης (70' Aρτσε), Καλτσάς (76' Εσπάρθα), Βερτζος.


ΟΦΗ: Λοριά, Τριποτσέρης, Μπανούσης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (46'Κάλαϊτζιτς), Μαϊρον (69' Μαραθιανός), Ροβίθης, Λαμπρόπουλος (56'Μανιδάκης), Στάθης, Φαζος, Μακρής.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση