Πρωταθλητής Ολυμπιακός! Με 7 σερί ο Μαρινάκης ισοφάρισε τον Κόκκαλη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Απριλίου 2017 21:42 Πρωταθλητής Ολυμπιακός! Με 7 σερί ο Μαρινάκης ισοφάρισε τον Κόκκαλη

Το 44ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και 7ο σερί (2011-2017) κατέκτησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε στο... σβηστό 5-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”. Αγωνιστικά μιλώντας “καθάρισε” με τον τίτλο από την 29 αγωνιστική, όμως αναμένεται και η απόφαση για όσα έγιναν στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη ισοφάρισε αυτή του Σωκράτη Κόκκαλη (1997-2003) που είχε πετύχει τα επτά σερί πρωταθλήματα (επίδοση ρεκόρ για την Ελλάδα) και ο Τάκης Λεμονής -που αντικατέστησε τον Μπέντο- έγινε ισοφάρισε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς με τέσσερα πρωταθλήματα.

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου '”καθάρισε” τη νίκη στο ματς, αφού προηγήθηκε 3-0. Μέσα σε ένα δεκάλεπτο πέτυχε τα γκολ των Μαρίν στο 21', Ντα Κόστα στο 24' και Ντε Λα Μπέγια στο 29'. Ο τελευταίος στο 71' σκόραρε ξανά, ενώ ο Τσόρι Ντομίνγκες με πέναλτι στο 81' ανέβασε τον δείκτη στο 5-0.

Οι πρωταθλητές πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και κατάφεραν πριν συμπληρωθεί το μισάωρο να πετύχουν τον σκοπό τους. Υστερα από σέντρα του Σεμπά στο 21' και ασταθή απόκρουση του Πασχαλάκη, ο Μάριν άνοιξε το σκορ από κοντά.

Σε κόρνερ του Φορτούνη στο 24' ο Ντα Κόστα με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα. Και στο 29' ο Σεμπά σούταρε στο δοκάρι και στην επιστροφή της μπάλας ο Ντε Λα Μπέγια έκανε το 3-0.

Στο β' ημίχρονο, έριξε ρυθμούς ο Ολυμπιακός. Στο 64' ο Ντα Κόστα υπέστη διάστρεμμα και έγινε αλλαγή, αλλά μπορεί να παίξει με την ΑΕΚ στο Κύπελλο.

Στο 71' και μετά από ασίστ των Ελιουνούσι, ο Ντε Λα Μπέγια σημείωσε και δεύτερο γκολ.

Στο 81' έπειτα από σέντρα του Σεμπά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιχαήλ, ο Τσόρι Ντομίνγκες εκτέλεσε το πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ρέτσος, Ντα Κόστα (64' Καμπιάσο), Ρομαό, Μαρτίνς, Μάριν (46' Ελιουνούσι), Φορτούνης (46' Ντομίνγκες), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Κούτρης, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (67' Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Κοροβέσης, Νικολιάς (89' Καρανίκας), Βιντάλ (46' Μαμπουλού), Γιάκος.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση