ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Πρόκριση θρίλερ! Πανηγύρισαν οι “κιτρινόμαυροι” - Βρήκαν... δοκάρι οι "ερυθρόλευκοι"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 21:02 ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Πρόκριση θρίλερ! Πανηγύρισαν οι “κιτρινόμαυροι” - Βρήκαν... δοκάρι οι "ερυθρόλευκοι"

- Έσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, αλλά η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας “βάφτηκε” κιτρινόμαυρη
- Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-0 από τον Ολυμπιακό, αλλά πήρε το πολυπόθητο “εισιτήριο” για έχοντας... προίκα τη νίκη της από το πρώτο παιχνίδι με 2-1!
- Απίστευτο φινάλε, με τον Καρντόσο να έχει δοκάρι στις καθυστερήσεις
- Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δυο ομάδες, με τις αποβολές των Ανέστη και Ντα Κόστα στα... χασομέρια
- Πολλές στιγμές έντασης κατά τη διάρκεια του αγώνα, στο ημίχρονο αλλά και μετά τη λήξη του

Κιτρινόμαυρη χαρά, αλλά ερυθρόλευκες... εντυπώσεις! Η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, μετά από τη ρεβάνς-θρίλερ εναντίον τoυ Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 1-0 στο ΟΑΚΑ με γκολ του Ρομαό στο 82΄, αλλά η Ενωση πήρε την πρόκριση χάρη στη νίκη της 2-1 στον πρώτο αγώνα κι έτσι θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ στον τελικό της 6ης Μαϊου.

Η Ένωση έδειξε να προσπαθεί να διαχειριστεί την αναμέτρηση, έχοντας το πλεονέκτημα του 2-1 του “Γ. Καραϊσκάκης”, ο Ολυμπιακός έδειξε καλύτερο πρόσωπο στο ΟΑΚΑ, αλλά η πρόκριση πήγε στην πλευρά των γηπεδούχων. Το γκολ του Ρομαό έκανε τους “κιτρινόμαυρους” να “παγώσουν” και το δοκάρι του Καρντόσο στο τέλος να πιάσουν την καρδιά τους. Τελικά, η ομάδα του Χιμένεθ ήταν αυτή που στο τέλος χαμογέλασε, με τους δυο αντιπάλους να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες.

Οι επιλογές των προπονητών...

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να παρατάξει την ΑΕΚ με την ενδεκάδα με την οποία πριν από δυο εβδομάδες έφυγε με το 2-1 από την έδρα του Ολυμπιακού. Απ' την άλλη, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με εκπλήξεις, αφού χρησιμοποίησε στο κέντρο της άμυνας τον Ντα Κόστα (ήταν αμφίβολος) δίπλα Ρέτσο και όχι τον Μποτία. Παράλληλα, θέλησε να ενισχύσει την ομάδα του στο κέντρο, χρησιμοποιώντας τους Μάρτινς, Καμπιάσο και Ρομαό, αφήνοντας στον πάγκο τον Ελιουνούσι (εμφανιζόταν ως ο αντικαταστάτης του τιμωρημένου Σεμπά).

Το παιχνίδι...

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ, με τους Φορτούνη και Ανσαριφάρντ να έχουν απειλητική παρουσία στα καρέ του Ανέστη και με τον πρώτο να αναγκάζει στο 3' τον Έλληνα πορτιέρε σε δύσκολη επέμβαση, μετά από σουτ εκτός περιοχής. Η Ένωση αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα πως αν περιμένει τους “ερυθρόλευκους”, θα κινδυνέψει κι έτσι ανέβασε... στροφές. Σε αυτό, βοήθησε ο κινητικός Αραούχο (ο Ρέτσος είχε προβλήματα απέναντι του), αλλά και ο Μάνταλος. Πάντως, οι γηπεδούχοι δεν έφτασαν σε κάποια επικίνδυνη φάση, προκειμένου να κάνει τους Πειραιώτες να κοιτάξουν περισσότερο την άμυνα τους.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε μέτριο ρυθμό και με αρκετές στιγμές έντασης. Σε μια από αυτές (22') ο Βράνιες πάτησε μετά από ένα τάκλιν -και πάνω στη φάση- τον Μάριν και είδε την κίτρινη κάρτα. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν κάτι παραπάνω... Μετά από αρκετά λεπτά, είδαμε και την πρώτη σημαντική ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Καπίνο να διώχνει δύσκολα το μονοκόμματο σουτ του Χριστοδουλόπουλου (28').

Στο 33' ο Ολυμπιακός άγγιξε το 0-1. Ο Μάριν ελίχθηκε εκτός περιοχής, έπιασε το συρτό σουτ, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Ο Ανέστης έμεινε “άγαλμα”!!! Τα νεύρα συνεχίστηκαν μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, με τον Μάρτινς μάλιστα να ρίχνει σκαριά στον πεσμένο -μετά από φάουλ- Μάνταλο, με τον διαιτητή να μην την βλέπει (37'). Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ανέστη να διώχνει το μονοκόμματο σουτ του Καμπιάσο σε κόρνερ.

 

Να τονίσουμε πως τη στιγμή που οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια οπαδοί της ΑΕΚ -που βρίσκονταν κοντά στην φυσούνα- έβρισαν τον Σάββα Θεοδωρίδη, ο Ντα Κόστα τους απάντησε, αλλά δεν είχαμε κάτι παραπάνω... 

Ο Ολυμπιακός συνέχισε και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης να πλησιάζει με ευκολία τα καρέ του Ανέστη. Ο χρόνος όμως ήταν με το μέρος της ομάδας του Χιμένεθ, που όμως εμφανίστηκε έξαλλος με την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του. Ο Λεμονής πέρασε Καρντόσο και Ανδρούτσο στο ματς, ενώ από την μεριά των γηπεδούχων μπήκε ο Γαλανόπουλος, για να ενισχύσει το κέντρο της ομάδας, μια κίνηση πολύ σημαντική, αφού ο νεαρός έκανε πολύ καλή δουλειά!

Το μέτριο αυτό ημίχρονο πήρε... ζωή στο 70', με την μεγάλη επέμβαση του Καπίνο σε εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Οι δυο ομάδες ανέβασαν στροφές, ενώ ο Χιμένεθ πέρασε και τον Αλμέιδα στο ματς. Το ΟΑΚΑ όμως “πάγωσε” στο 82' ο Μάνταλος έκανε λάθος, η κάθετη του Καρντόσο έβγαλε τον Ρομαό τετ-α-τετ με τον Ανέστη, που τον νίκησε για το 0-1. Ο πανηγυρισμός του παίκτη των “ερυθρόλευκων” -έκανε κάποιες κινήσεις με τα χέρια του- προκάλεσε την εξέδρα της Ένωσης.

45.000 φίλοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ σίγησαν στο 90'. Το δοκάρι του Καρντόσο έκανε τους πάντες να σιωπήσουν και τον Ανέστη να πάει να το φιλήσει. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Αλμέιδα πλάσαρε άουτ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ. Το απίστευτο αυτό παιχνίδι ολοκληρώθηκε με δυο αποβολές. Ο Ανέστης είδε δυο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση, για καθυστερήσεις, χωρίς να έχει δει την πρώτη, ενώ στο φινάλε ο Ντα Κόστα είδε δεύτερη κίτρινη για σκληρό φάουλ στον Σιμόες.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους φίλους της ΑΕΚ να πανηγυρίσουν, ενώ είχαμε και μικροένταση κατά την Ένωση να καταγγέλλει πως ο επικεφαλής της ΔΕΑΒ δέχθηκε επίθεση από ανθρώπους του Ολυμπιακού μέσα στον αγωνιστικό χώρο αμέσως μετά το φινάλε του ματς, επειδή τον είδαν να τραβάει βίντεο με τον Στέφανο Καπίνο, που... έβγαζε τα νεύρα του, χτυπώντας ένα πάγκο...

 

 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Ροντρίγκες (62΄ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (78΄ Αλμέιδα), Μάνταλος (90+1΄ Βάργκας), Αραούχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς, Καμπιάσο (61΄ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μάριν (82΄ Ελγιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58΄ Καρντόσο).

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση