Σλούκας: Αφησε... ανοιχτή πόρτα επιστροφής στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 20:49 Σλούκας: Αφησε... ανοιχτή πόρτα επιστροφής στην Ελλάδα
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ελλάδα ο Κώστας Σλούκας. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι με την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο γκαρντ της τουρκικής ομάδας τόνισε ότι τον πρώτο λόγο έχει η Φενέρ στις όποιες κουβέντες γίνουν για το μέλλον του και έπειτα οι υπόλοιποι. Να σημειώσουμε ότι μετά το Final Four ένταθηκε η φημολογία για πιθανή επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

Oσα δήλωσε ο Κώστας Σλούκας στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας: «Είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Σε αυτά τα παιχνίδια θέλει τύχη. Μας πόνεσε πολύ ο περσινός τελικός. Δεν το έχω ξεχάσει γιατί με πόνεσε πολύ. Γι’ αυτό το λόγο συνεχάρη τα παιδιά του Ολυμπιακού, γνωρίζω πόσο οδυνηρή είναι η ήττα σε τελικό».

Για το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος Έλληνας με τρεις Ευρωλίγκες παίζοντας σε ελληνική και ξένη ομάδα: «Η αλήθεια είναι αυτή. Έχω πει πολλές φορές ότι πιο ποιητικοί παίκτες από μένα δεν έχουν τα Final Four και τις κατακτήσεις μου. Σίγουρα είμαι ευλογημένος. Αλλά, από την άλλη βρίσκομαι σε ομάδες που πρωταγωνιστούν. Είναι θέμα τύχης και σωστής επιλογής».

Για τη Φενέρμπαχτσε και την πορεία του σ’ αυτή: «Τόσο μακριά δεν κοιτούσα. Κοίταξα ότι είναι μια ομάδα που ξεκινούσε από χαμηλά. Γιατί, κακά τα ψέματα τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Αυτό ήταν το τρίτο σερί Final Four και φέτος ήρθε η κατάκτηση. Ο τρόπος που με προσέγγισαν για το πρότζεκτ και το πλάνο συμβαδίζει με τα δικά μου “θέλω”. Βέβαια, δεν θα σκεφτόμουν ποτέ ότι θα πανηγύρια μία Ευρωλίγκα κόντρα στον Ολυμπιακό».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος με την απόφαση που πήρε πριν από δύο χρόνια: «Αυτό θα το κρίνει κόσμος αν έχω δικαιωθεί. Ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι θα μπορέσουν να κρίνουν αν είμαι δικαιωμένος».

Για τη φιέστα κατάκτησης: «Πρώτα έχουμε μια media day με τους δημοσιογράφους και μετά θα πάμε με ένα πούλμαν, που δεν έχει οροφή και θα γυρίσουμε σε μία πλατεία που θα έχει πολύ κόσμο».

Για το πόσο σημαντικό είναι για τους Τούρκους: «Είναι κάτι πολύ σημαντικό και όλος ο κόσμος είναι στους δρόμους. Είναι το πρώτο τρόπαιο ευρωπαϊκό που πανηγυρίζει τουρκική ομάδα στο μπάσκετ».

Για το τι είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στους παίκτες: «Η δίψα του ανθρώπου αυτού, που έχει κατακτήσει τόσους πολλούς τίτλους, είναι φαινόμενο που θέλει ανάλυση. Χθες, στα αποδυτήρια έκανε σαν τρελός για την κατάκτηση του ένατου τροπαίου του και έκανε σαν είναι το πρώτο του. Δεν ξέρω που πηγάζει αυτή τη δύναμη. Θέλει οι παίκτες του να είναι έτοιμοι, ενώ μας περνάει τη θέληση και τη δίψα του. Η ιστορία μιλάει από μόνη της για τον Ομπράντοβιτς. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μία ομάδα που θέλει να πετύχει, ο προπονητής της. Φυσικά είναι μία μεγάλη προσωπικότητα και ηγετική. Ερχόμενος στη Φενέρ της έχει αλλάξει εντελώς τη νοοτροπία. Είναι πλέον νικήτρια και παίρνει τίτλους».

Για το συμβόλαιό του, που λήγει το καλοκαίρι: «Είναι μία συζήτηση που θα γίνει το καλοκαίρι. Τον πρώτο λόγο έχει η ομάδα με την οποία τελειώνει το συμβόλαιό μου. Οι συζήτησες θα γίνουν το καλοκαίρι και θα αποφασίσω».

Για το αν θα μιλούσε με ελληνική ομάδα: «Αυτή τη στιγμήν δεν συζητάω με κανέναν. Το καλοκαίρι θα δούμε, γιατί όχι. Τον πρώτο λόγο έχει η Φενέρ αναμφισβήτητα».

Για το γεγονός ότι δεν κρατούσε ελληνική σημαία στους πανηγυρισμούς: «Κανένας λόγος. Αυτά είναι για ανθρώπους που θέλουν να βγάλουν ίντριγκα από κάτι μικρό. Τι μπορεί να σήμαινε; Δηλαδή τι; Δεν είμαι Έλληνας; Τι σημαίνει; Τα θεωρώ αστεία. Δεν θέλω καν να συζητήσω τέτοια πράγματα».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση