Ολιμπίκ - ΠΑΟΚ: Προβάδισμα πρόκρισης για τους Θεσσαλονικείς!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 21:46 Ολιμπίκ - ΠΑΟΚ: Προβάδισμα πρόκρισης για τους Θεσσαλονικείς!

Δίχως να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση του, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ολιμπίκ στην Ουκρανία. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τους Ουκρανούς κι έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Οι "ασπρόμαυροι", αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, πήραν την ισοπαλία, χάρη σε γκολ του Ενρίκε, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς.

Οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έκαναν ακόμα μία προβληματική εμφάνιση, είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στα πλέι οφ, αρκεί την ερχόμενη Πέμπτη να παρουσιαστούν σοβαροί απέναντι στους Ουκρανούς στην Τούμπα.

Ο αγώνας:

Κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο στην Ουκρανία, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Οι Ουκρανοί είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, δίχως να καταφέρουν, όμως, να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Ροντρίγκο Ρέι. Οι γηπεδούχοι δοκίμασαν ορισμένα μακρινά σουτ, δίχως να ανησυχήσουν τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονίκεις δεν είχαν καλή ανάπτυξη και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ιδιαίτερες φάσεις για γκολ. Στην ομάδα του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς άνηκε, πάντως, η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Κρέσπο να αποτυγχάνει να νικήσει από κοντά τον τερματοφύλακα της Ολιμπίκ στο 16', στέλνοντας την μπάλα από πλεονεκτική θέση πάνω από τα δοκάρια.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος! Ο ρυθμός ανέβηκε, ενώ οι δύο ομάδες κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47' ο Μακ πέρασε τον τερματοφύλακα της Ολιμπίκ κι έκανε από πλάγια θέση τη σέντρα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Πρίγιοβιτς για εκατοστά δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά.

Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, η Ολιμπίκ άνοιξε το σκορ. Ο Μπιλένκι (τον έχασε ο Λέο Μάτος) έκανε το 1-0 με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπογκντάνοφ. Οι Ουκρανοί εκμεταλλεύτηκαν τη σύγχυση των παικτών του ΠΑΟΚ και λίγο έλειψε να κάνουν και το 2-0, αλλά ο Ρέι δήλωσε “παρών”, κρατώντας το 1-0.

Ο Στανόγεβιτς έριξε στον αγώνα τον Ενρίκε, με τον Βραζιλιάνο να δικαιώνει αμέσως τον προπονητή του. Στο 60' ο άσος του ΠΑΟΚ, έπειτα από μία πανέμορφη ενέργεια, έκανε το 1-1 από πολύ δύσκολη θέση.

Μετά τα δύο γκολ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εκ νέου, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί με άνεση την ισοπαλία και να παίρνει κεφάλι στην υπόθεση πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League. Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν,μάλιστα, να πάρουν το διπλό στα τελευταία λεπτά, αλλά ο τερματοφύλακας της Ολιμπίκ κράτησε το 1-1.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση