Παναθηναϊκός - Γκαμπάλα: Ωραίοι οι "πράσινοι"! Ικανοποιημένοι οι Αζέροι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 00:18 Παναθηναϊκός - Γκαμπάλα: Ωραίοι οι "πράσινοι"! Ικανοποιημένοι οι Αζέροι

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ακόμα μία καλή εμφάνιση και ξεκίνησε με το δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις του για τη νέα χρονιά. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, παίζοντας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, επικράτησε εντός έδρας της Γκαμπάλα με 1-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Europa League.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη παρουσίασε μία πολύ καλή εικόνα, με τους Αζέρους να πρέπει να αισθάνονται ευχαριστημένοι που δεν δέχθηκαν περισσότερα γκολ. Δύο δοκάρια είχε ο Λουντ, ενώ ο σκόρερ Μολίνς έχασε μία σπουδαία ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, αδυνατώντας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε τετ-α-τετ με τον τερμαφύλακα της Γκαμπάλα.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 3 Αυγούστου, στο Αζερμπαϊτζάν, με τον Παναθηναϊκό να είναι το φαβορί για πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Ο αγώνας:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι κι ορμώμενοι από τον κόσμο τους, που έδωσε βροντερό "παρών" στη Λεωφόρο, δεν άργησαν να δημιουργήσουν τις πρώτες καλές ευκαιρίες για γκολ. Στο 6ο λεπτό ο Άλτμαν απέφυγε έναν αμυντικό και σούταρε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 10ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Λουντ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού της Γκαμπάλα.

Οι Αζέροι αιφνιδιάστηκαν στο ξεκίνημα κι αφού γλίτωσαν από δύο γκολ, άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 17' ο Βλαχοδήμος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Όζομπιτς. Αυτή, βέβαια, ήταν και η μοναδική καλή φάση των φιλοξενούμενων σ' όλο τον αγώνα.

Ο Παναθηναίκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ πριν οτο τέλος του ημιχρόνου, καθώς στο 36΄ ο Κουρμπάνοφ βρήκε την μπάλα με το χέρι σε κεφαλιά του Μολίνς. Ο διαιτητής έδωσε αμέσως το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ένα λεπτό αργότερα, γράφοντας το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν απειλήθηκε καθόλου από την Γκαμπάλα, ενώ έφτασε ουκ ολίγες φορές κοντά στο γκολ. Δεν κατάφερε, όμως, σε καμία περίπτωση να νικήσει για δεύτερη φορά τον Μπεζοτόσνι και να πάρει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Λουντ απέτυχε δύο φορές να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο Μολίνς έχασε τετ-α-τετ. Στο 52' ο Μολίνς απέτυχε από κοντά να νικήσει με πλασέ τον Μπεζοτόσνι, ενώ στο 59' ο Λουντ πέρασε τρεις αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση πλάσαρε τον γκολκίπερ της Γκαμπάλα, ο οποίος και πάλι δήλωσε "παρών".

Στο 74'  το καταπληκτικό πλασέ του Λουντ κατέληξ στο δοκάρι των Αζέρων, ενώ στο 89' ο Λουτσιάνο δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από κεφαλιά του Κουλιμπαλί.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ, Χατζηγιοβάνης (70΄ Καμπέσας), Άλτμαν (87΄ Δώνης), Μολίνς (70΄ Λουτσιάνο).

ΓΚΑΜΠΑΛΑ (Ρομάν Χρίχορτσουκ): Μπεζοτόσνι, Κουρμπάνοφ, Βέρνιντουμπ, Στάνκοβιτς, Μπούλτχαϊς, Μαλόουν (76΄ Κονέ), Χιουσεΐνοφ, Χόλιντεϊ, Ζοζέφ-Μονρόζ, Όζομπιτς, Νταμπό.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση