Γνωστός ποδοσφαιριστής προσπάθησε να αυτοκτονήσει - Έπεσε σε διερχόμενο φορτηγό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 11:29 Γνωστός ποδοσφαιριστής προσπάθησε να αυτοκτονήσει - Έπεσε σε διερχόμενο φορτηγό

Ο πρώην αμυντικός της Premier League αποκάλυψε πως πολεμούσε την κατάθλιψη για 18 μήνες.

Μιλώντας για πρώτη φορά μετά το περιστατικό που τον κράτησε στο νοσοκομείο για 6 εβδομάδες, ο Κλαρκ Καρλάιλ (Clarke Carlisle) αποκάλυψε πως πήδηξε μπροστά σε ένα φορτηγό αφού είχε αποφασίσει ότι έπρεπε να πεθάνει.

Παντρεμένος με δύο παιδιά, ο διεθνής ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε μπροστά στο φορτηγό στις 22 Δεκεμβρίου.

Έπρεπε να μεταφερθεί αεροπορικώς στο Γενικό Θεραπευτήριο του Λιντς και επέστρεψε τελικά σπίτι του την περασμένη Παρασκευή μετά από εβδομάδες νοσηλείας.

Ο Κλαρκ Καρλάιλ βγήκε εκτός ελέγχου όταν άκουσε στο ITV ότι είχε πέσει η απόδοσή του. Τότε πήγε σε ένα καζίνο και έπαιξε σε μια νύχτα όλα τα χρήματα της συζύγου του, ενώ λίγες ώρες συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

"Έπρεπε να πεθάνω. Δεν ήταν για να ξεφύγω. Αυτή ήταν η τέλεια απάντηση. Θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι", σημείωσε.
 


Ενώ καθόταν στο κελί σκέφτηκε πως δεν μπορούσε να αφήσει τα παιδιά του να έχουν έναν πατέρα εγκληματία και έτσι έφυγε από το αστυνομικό τμήμα με τη σκέψη πως έπρεπε να πεθάνει.

Εξαφανίστηκε για 40 ώρες και σχεδίαζε την αυτοκτονία του. Βρήκε ένα σημείο στον αυτοκινητόδρομο Α64 και πήδηξε μπροστά σε ένα φορτηγό.

Αποκάλυψε πως προσπάθησε να αυτοκτονήσει και με άλλους τρόπους αλλά δεν τα κατάφερε. "Τίποτα δεν έπρεπε να αφεθεί στην τύχη".

Είχε σταθεί πάνω σε γραμμές τρένου περιμένοντας να τον παρασύρει η επόμενη αμαξοστοιχία. "Σκέφτηκα ότι αυτό δεν θα ήταν αρκετά γρήγορος θάνατος. Έπρεπε να είναι οριστικό. Έτσι, έφυγα από τις γραμμές την τελευταία στιγμή".

Έτσι πήγε με τα πόδια στον αυτοκινητόδρομο Α64. "Το να πέφτεις μπροστά σε ένα φορτηγό είναι αρκετά δύσκολο. Όταν το είδα, ήταν κάποια μέτρα μακριά. Έκανα λίγα βήματα στον δρόμο και πήδηξα στο μέρος του.

Θυμάμαι το χτύπημα. Πρέπει να ήμουν αναίσθητος για αρκετά λεπτά. Όταν άνοιξα τα μάτια μου και είδα ότι έτρεχε αίμα από τα χέρια μου σκέφτηκα "πλάκα μου κάνεις".

Είχε μόνο κοψίματα, μώλωπες, ένα σπασμένο πλευρό και ένα κατεστραμμένο αριστερό γόνατο. "Είχα αισθήματα ντροπής και ενοχής".

Τα Χριστούγεννα εισήχθη σε ψυχιατρική μονάδα και τώρα ακολουθεί πρόγραμμα συμβουλευτικής, ενώ οι αρχές δεν θα λάβουν περαιτέρω μέτρα εναντίον του.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής μίλησε ανοιχτά για το "τέρας" της κατάθλιψης προκειμένου να βοηθήσει άλλους που δίνουν τη δική τους μάχη.

Πηγή: Dailymail

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση