Αλώβητος στην Τούμπα! Προβάδισμα τίτλου ο Ολυμπιακός, μένει...εκτός ο ΠΑΟΚ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 21:46 Αλώβητος στην Τούμπα! Προβάδισμα τίτλου ο Ολυμπιακός, μένει...εκτός ο ΠΑΟΚ

Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος έκανε ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" έφυγαν με την ισοπαλία από την Τούμπα (0-0) και κράτησαν το +8 από τον ΠΑΟΚ, που βλέπει πλέον τις ελπίδες του για κατάκτηση του τίτλου να... εξατμίζονται. Στο -6 πλέον ο Παναθηναϊκό, που πέρασε στη δεύτερη θέση και υποδέχεται τους Πειραιώτες σε δύο εβδομάδες στην Λεωφόρο. Βρήκε αντικείμενο τον Τσόρι, σε μια εκτέλεση κόρνερ.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0, με τους Πειραιώτες να διατηρούν το +8 από τον "Δικέφαλο του Βορρά", που έπεσε στην τρίτη θέση, πίσω από τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έδειξε οργανωμένος και δυνατός στο χώρο του κέντρου, δεν επέτρεψε στον... προβληματικό ΠΑΟΚ να τον κλείσει στα καρτέ του -πέρα από ένα καλό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο- και πήρε τον πολύτιμο βαθμό. Πολύ καλός ο Ιτάνζ, που σε αρκετές περιπτώσεις “έσωσε” τους γηπεδούχους

Οι οπαδοί των Θεσσαλονικέων είχαν φροντίσει να γεμίσουν κάθε γωνία του γηπέδου και δημιούργησαν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο ελάχιστα λεπτά πριν την σέντρα του μεγάλου ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Superleague.
 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγώνα με διάθεση να πιέσει ψηλά και να αναγκάσει τον Ολυμπιακό σε λάθη, που θα δημιουργούσαν προϋποθέσεις για να απειληθεί η εστία του Ρομπέρτο. Δυο σουτ του Μήτρογλου όμως (7', 9') τα οποία δεν δυσκόλεψαν τον Ιτάνζ, ήταν οι πρώτες ευκαιρίες που έγιναν στο ματς. Λίγο αργότερα, το μακρινό σουτ του Μακ (15') δεν ανησύχησε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
 

Οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν να... χτίσουν τις επιθετικές τους προσπάθειες από την άμυνα τους, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού των γηπεδούχων τους δυσκόλεψε -αρχικά- στο να κερδίσουν μέτρα προς την αντίπαλη εστία. Στη συνέχεια όμως έγιναν πιο επιθετικοί, χάνοντας την μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο 23', με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Ιτάνζ. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας κράτησε το “μηδέν” και στο 34', διώχνοντας δύσκολα το μακρινό σουτ του Κασάμι, φάση που ήταν και η τελευταία αξιόλογη στο ημίχρονο
 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο καλά στην επανάληψη, κινούμενος κυρίως από τα δεξιά με τους Σαλπιγγίδη, Σκόνδρα και Νομπόα. Η Ευκαιρία όμως ήρθε από την αριστερή πτέρυγα, με τον Ρομπέρτο να διώχνει δύσκολα το μακρινό σουτ του Μακ (54'). Σημαντική φάση στο ματς ήταν αυτή του 62'. Ο Τσόρι πήγε να εκτελέσει κόρνερ και δέχθηκε αντικείμενα από την εξέδρα. Ο Γιάχος κάλεσε τους βοηθούς να φύγουν από το σημείο, αλλά όταν πήγε να εκτελεστεί πάλι το κόρνερ έπεσαν πάλι αντικείμενα (ένα από αυτά φάνηκε να πετυχαίνει τον παίκτη του Ολυμπιακού στον ώμο).
 

Το περιστατικό αυτό δεν “χάλασε” το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και να επιτίθεται πλέον από αριστερά με τους Μακ και Ρατς, με τον Περέιρα -όμως- να φρεσκάρει την ενδεκάδα του και το κέντρο, περνώντας τον Μιλιβόγεβιτς στη θέση του Ντομίνγκες και τον Φορτούνη στη θέση του Κασάμι. Οι “ερυθρόλευκοι” όχι απλά ισορρόπησαν την αναμέτρηση, είχαν καλή στιγμή με το σουτ του Μιλιβόγεβιτς στο 79' ενώ στο 85' ζήτησαν και πέναλτι σε μαρκάρισμα που έγινε πάνω στον Σαντάνα

Η είσοδος των Ντουρμάζ και Παπαδόπουλου δεν βοήθησε στο να υπάρξει κάποια αξιόλογη φάση κι έτσι ο Ολυμπιακός έφυγε με τον βαθμό από την Τούμπα, κρατώντας τον ΠΑΟΚ στους 8 βαθμούς και έχοντας πλέον τον Παναθηναϊκό στους 6.

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρικάρντο Κόστα, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Νομπόα, Μακ, Περέιρα (84' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης. 

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι (73' Μιλιβόγεβιτς), Μανιάτης, Ντομίνγκες (73' Φορτούνης), Ντοσεβ (90' Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση