ΑΕΚ – Χιμένεθ: Η κριτική, οι τραυματισμοί και η… καταστροφή που ίσως έρθει

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 14:18 ΑΕΚ – Χιμένεθ: Η κριτική, οι τραυματισμοί και η… καταστροφή που ίσως έρθει

“Αν έπρεπε να πληρώνουμε για να μιλάμε θα ήταν διαφορετικά και θα είχε τελειώσει η κρίση στην Ισπανία και στην Ελλάδα” τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ για την κριτική που δέχεται για τις επιλογές του στη σύνθεση της ΑΕΚ.

Με δηλώσεις του στη NOVA, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε πως η εικόνα της ομάδας θα πρέπει να είναι σταθερά καλή, μίλησε για τους τραυματισμούς που έχουν οι «κιτρινόμαυροι», ενώ αναφέρθηκε στο γιατί δεν χρησιμοποιεί τον Τρίστασον και στην ετοιμότητα του Κονέ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στη NOVA

Για την κριτική που δέχτηκε για το rotation με Αστέρα: «Δεν με επηρεάζει η κριτική, δεν την ακούω και δεν την διαβάζω.

Δυστυχώς στον κόσμο του ποδοσφαίρου όλοι έχουν το δικαίωμα στην άποψή τους. Λένε την άποψή τους όμως πρώτον χωρίς να γνωρίζουν και δεύτερον, πάντα μετά τα αποτελέσματα.

Είναι σύνηθες σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν είναι φυσιολογικό να μην καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να αγωνίζονται κάποιοι παίκτες που δεν παίζουν συνήθως.

Δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν σημαντικές απουσίες στην άμυνα. Δεν σέβονται τις αποφάσεις γιατί δεν ξέρουν πώς λαμβάνονται.

Ο μόνος τρόπος να πουλήσεις εφημερίδες είναι να πεις την άποψή σου μετά το παιχνίδι».

Για το αν ήταν στο όριο η ομάδα πριν το ματς με τον Αστέρα: «Ο Τζανετόπουλος, ο Βινίσιους, ο Γιαννούτσος είναι στο ρόστερ και πρέπει να αποδείξουν γιατί βρίσκονται εκεί.

Δεν έπαιξε ο Λαμπρόπουλος, ο Τσιγκρίνσκι και ο Τσόσιτς που ήταν τραυματίες. Το πρόβλημα δεν είναι αυτός που λέει την άποψή του χωρίς να έχει δίκιο, αλλά αυτός που την πιστεύει».

Για τους Κλωναρίδη και Τρίστασον: «Ο Κλωναρίδης δεν μπορούσε να παίξει γιατί ήταν άρρωστος. Γι’ αυτό το θέμα έχει ενημερωθεί το άτομο που έχει αυτή την άποψη;

Είναι εύκολο να μιλάμε. Αν έπρεπε να πληρώνουμε για να μιλάμε θα ήταν διαφορετικά και θα είχε τελειώσει η κρίση στην Ισπανία και στην Ελλάδα».

Πρέπει να δείξει περισσότερα ο Τρίστασον

Για το αν είναι πρόβλημα οι τραυματισμοί: «Ναι, κυρίως στην άμυνα. Δεν είχαμε καλή τύχη στο θέμα με τους τραυματισμούς.

Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που πρέπει να καλύψουν τους συμπαίκτες τους και να αποδείξουν γιατί βρίσκονται στην ΑΕΚ. Δεν αποφεύγω ερωτήσεις, πολλές φορές με ρωτούν γιατί δεν παίζει ο Τρόιστασον.

Είμαι ξεκάθαρος, απλά γιατί στις προπονήσεις δείχνει λιγότερα από κάποιους άλλους. Δεν είναι ότι δεν είμαι χαρούμενος μαζί του, αλλά πρέπει να δείξει περισσότερα.

Θα ήθελα να με ρωτήσετε γιατί δεν παίζει ο Βλαχομήτρος, άσχετα αν είναι σε μικρή ηλικία».

Για τον Κονέ και πότε θα επιστρέψει: «Δεν είναι τεχνική αλλά ιατρική απόφαση. Δεν είναι σε καλή κατάσταση. Είναι φυσιολογικό γιατί έκανε πολύ καιρό μόνος του προπόνηση.

Η ιδέα είναι να βοηθήσει την ΑΕΚ και περιμένουμε πότε μπορεί να μπει στο γκρουπ».

Για την Ξάνθη: «Είναι μία καλή ομάδα. Πέρσι ήταν, το ίδιο επίσης και φέτος. Πολλές φορές οι προπονητές προσαρμόζουν το σύστημα στους παίκτες.

Αλλά χρειάζεται καιρό για να μπορέσεις να έχεις ένα καλύτερο σύστημα και καλύτερη ομάδα. Αυτό για το οποίο δεν αμφιβάλλω είναι ότι είναι ένας δύσκολος αντίπαλος να τον αντιμετωπίσεις».

Για το πώς θα είναι η άμυνα της ομάδας του: «Η εικόνα μας θα πρέπει να είναι πάντα η ίδια. Δεν διαπραγματεύεται η αγωνιστική συμπεριφορά.

Οι επαγγελματίες θα πρέπει να φρτοντίζουν να δουλεύουν στο ίδιο επίπεδο. Μπορείς να δουλεύεις καλά και να χάσεις, μπορείς να δουλέψεις καλά και να κερδίσεις.

Η εικόνα όμως που πρέπει να να δείχνουμε είναι ότι θέλουμε να κερδίζουμε. Στο τελευταίο ματς δεν την δείξαμε και δεν υπάρχουν δικαιολογίες ότι έλειπαν τρεις βασικοί.

Δεν υπάρχει η δικαιολογία της κούρασης, ή των αγώνων με τις εθνικές ομάδες. Πρέπει να υπάρχει φιλοδοξία για να κερδίζουμε. Παρ’ όλα αυτά μπορεί και να χάσεις, αλλά η εικόνα είναι αδιαπραγμάτευτη».

Αν χάσουμε από Ξάνθη, θα είναι μία καταστροφή

Για το τι τον εκνεύρισε στην Τρίπολη: «Δεν ήμουν καθόλου χαρούμενος. Λόγω ανάγκης έγινε αλλαγή στην άμυνα και όχι επειδή το ήθελα.

Είχαμε μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα και έπρεπε να το λύσουμε με αμυντικούς. Όταν δεν υπάρχον οι αμυντικοί, υπάρχουν οι μέσοι. Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που κάναμε στο γήπεδο.

Στο πρώτο μέρος συμβιβαστήκαμε απλά με τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά χωρίς ένταση και ευκαιρίες. Στο β’ ήταν εμφανές ότι μας έλειπε η ένταση και η θέληση για να κερδίσουμε το παιχνίδι, οπότε κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος.

Δεν άξιζε να πάει χαμένη η μεγάλη προσπάθεια που είχε γίνει πριν τέσσερις μέρες. Αυτό που λέω πάντα είναι ότι όποιος δεν είναι στο 100% δεν τον αφήνω να παίζει.

Σε μία επαγγελματική ομάδα το λάθος επιτρέπεται, αλλά όχι η έλλειψη καλής αγωνιστικής συμπεριφοράς. Δείξαμε ότι αυτή δεν ήταν η καλύτερη.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι παίζει και ένας αντίπαλος και την συγκεκριμένη μέρα ήταν καλύτερος από εμάς».

Για το ματς με την Ξάνθη και αν τα «δώρα» των αντιπάλων πριν το ματς της Τρίπολης επηρέασαν την ομάδα του:

«Αν κερδίσουμε θα είναι τέλεια, αν χάσουμε θα είναι μία καταστροφή για την δουλειά που έχουμε κάνει.

Ίσως στην Τρίπολη να σκεφτόμασταν τα δώρα που μας είχαν κάνει, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι μόνο με το σήμα της ομάδας δεν κερδίζεις».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση