Κατσουράνης: «Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 12:25 Κατσουράνης: «Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό»

Ζήτησε από τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο παλαίμαχος διεθνής μέσος και νυν Τεχνικός Διευθυντής της Παναχαϊκής μίλησε για την ομάδα της Πάτρας και την προσπάθεια που κάνει.

H συνέντευξή του στην «Πελοπόννησο»
«Τα πράγματα πηγαίνουν σχετικά αργά, αλλά καλά. Απλώς νομίζω ότι οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους την Παναχαϊκή, έχουν ένα μεγάλο μαγαζί στην Ελλάδα, χωρίς χρέη, καθαρό. Προσπαθούν να το κρατήσουν έτσι ώστε να μη ξεφύγουν και ποτέ να μην δημιουργήσουν χρέη και αυτή είναι μια σοβαρή κίνηση από την πλευρά τους. Όμως πρέπει όλοι μαζί να καταλάβουμε και εγώ και αυτοί ότι λέγοντας αλήθεια στον κόσμο και επενδύοντας σε κάποια πράγματα που είναι καλά για την ομάδα χωρίς, να ξεφεύγουμε στα οικονομικά θα έρθει πιο πολύς κόσμος στο γήπεδο. Οσο πιο γρήγορα κινηθούμε προς αυτές τις κατευθύνσεις, δείξουμε σοβαρότητα και ότι δουλεύουμε σε βάθος και για βάθος χρόνου και έχουμε πίστη στο σχέδιο μας, σιγά-σιγά μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Πρόσφατα η Παναχαϊκή έπαιξε φιλικό με την ΑΕΚ, πέρυσι με τον Παναθηναϊκό, τί κερδίζει αγωνιζόμενη με τέτοιους αντιπάλους;

«Βλέπουμε την απόσταση που έχουμε να διανύσουμε για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Βλέπουμε ότι απέχουμε από αυτές τις ομάδες που είναι στην πρώτη ταχύτητα στην Ελλάδα και τα κέρδη είναι πάρα-πάρα πολλά. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια αποκτούν εμπειρίες οι ποδοσφαιριστές που έχουμε και κυρίως οι νεαροί. Και με την ΑΕΚ είδαν όλοι ότι ήμασταν τολμηροί. Πολλές ομάδες δεν θα χρησιμοποιούσαν δύο διαφορετικές 11άδες σε κάθε ημίχρονο. Εμείς το κάνουμε για να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να χτίσουν χαρακτήρα με αυτό τον αντίπαλο απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως είναι η ΑΕΚ για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας».

Πάντως ο κόσμος στο φιλικό με την ΑΕΚ έστειλε το δικό του μήνυμα, σχεδόν 4.000 ήταν στο γήπεδο…

«Ο κόσμος και η Πάτρα έχουν έρθει γενικά κοντά στην ομάδα και πιστεύω στη συνέχεια να πάμε εμείς πιο κοντά στην πόλη έτσι ώστε αρχικά να γίνει η Παναχαϊκή μόδα, αλλά όχι να περάσει. Να μείνει και ο πατρινός να είναι υπερήφανος για την ομάδα του. Δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα φέρουμε, αλλά όταν χτίζεις κάτι δεν σε ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα αποτελέσματα. Μας ενδιαφέρει να χτίσουμε, να δούμε ποιοι ποδοσφαιριστές κάνουν και στο τέλος της σεζόν να κρίνουμε ποιοι έχουν τα φόντα να είναι στη μεγάλη Παναχαϊκή που θέλουμε και ποιοι όχι».

Η Παναχαϊκή θα μεγαλώσει από φέτος; Εννοώ ότι στόχος είναι να κυνηγήσει την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα ή πρώτα θα πρέπει να μεγαλώσει αγωνιστικά η ίδια και να πάει πιο έτοιμη στην Κατηγορία των μεγάλων;

«Στόχος είναι να μεγαλώσει πρώτα η ίδια. Όμως εάν δούμε ότι είμαστε κοντά και αυτό νομίζω ότι θα φανεί μετά τις πρώτες αγωνιστικές, νομίζω ότι θα κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις από φέτος την άνοδο. Γιατί είναι πιο εύκολο να χτίζεις όταν έρχονται και αποτελέσματα».

Ο Κώστας Κατσουράνης μας μίλησε για την κλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής και το πρόγραμμα της Παναχαϊκής. Εκανε εκτιμήσεις και αναφορά στο πρωτάθλημα, αλλά και τη διαιτησία τονίζοντας: 

«Εχω ενημερωθεί για το πρόγραμμα. Νομίζω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε καλά. Ολες τις ομάδες τις σεβόμαστε και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με καθαρή διαιτησία χωρίς να έχουμε διάφορα άσχημα και άλλα παραλειπόμενα. Εύχομαι οι δύο καλύτερες ομάδες της Κατηγορίας να πάνε στη Super League».

Την 1η αγωνιστική το παιχνίδι της ημέρας θα είναι αυτό ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τα Τρίκαλα, τα οποία πολλοί συγκαταλέγουν ανάμεσα στα φαβορί για την άνοδο. Το δικό σου σχόλιο;

«Θα συμφωνήσω μαζί σου. Είναι καλό που ξεκινάμε με δυνατό αντίπαλο. Τα Τρίκαλα είναι από τα φαβορί, έχουν καλό ρόστερ και προπονητή, ενώ φαίνεται ότι έχουν και μια σοβαρή διοίκηση. Θα είναι παιχνίδι κλειδί για τη συνέχεια. Μιλάμε για την 1η αγωνιστική και εμείς πρέπει να δουλέψουμε και να είμαστε σοβαροί για να προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε».

Οταν η συζήτηση με τον Κώστα Κατσουράνη πήγε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός έκανε μια πρόταση που συζητηθεί τονίζοντας:

«Νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρξει Ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς τον Παναθηναϊκό. Ολοι πρέπει να βοηθήσουν έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να βρει το δρόμο του. Ακόμη και οι μεγάλες ομάδες και δυνάμεις όπως είναι ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, οι οποίες πρέπει να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό. Γιατί αυτό είναι το σωστό, επαναλαμβάνω ποδόσφαιρο στην Ελλάδα χωρίς τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει».

Super League παρακολουθείς;

«Ναι».

Περίμενες να έχουν τόσο συχνά απώλειες οι μεγάλοι από τους μικρούς;

«Αυτό είναι το φυσιολογικό. Ολος ο κόσμος αυτό περιμένει να γίνονται αμφίρροπα παιχνίδια. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση και όσο πιο ανταγωνιστικό είναι τόσο περισσότερο κόσμο θα προσελκύει».

Ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ της ΑΕΚ, Ροντρίγκο Γκάλο, σε συνέντευξή του στην «Π» έλεγε ότι η Παναχαϊκή του φάνηκε ότι όχι απλώς θα πρωταγωνιστήσει φέτος, αλλά είναι καλύτερη από ομάδες Super League…

«Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει την άποψή του. Του Ροντρίγκο Γκάλο είναι σεβαστή και τιμητική για εμάς. Ομως εμείς ότι είναι να κάνουμε και να δείξουμε στον κόσμο εκτός από τα έργα που τα βλέπουν όλοι, χρήματα δηλαδή που επενδύονται στα γήπεδα και για τις ακαδημίες και για την πρώτη ομάδα, από εκεί και πέρα καθρέπτης είναι το γήπεδο και νομίζω ότι η Παναχαϊκή έχει πλάνο. Θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το πρωτάθλημα και εάν μπορεί να ανέβει στη Super League».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση