Μπαράζ Μουντιάλ: Η Κροατία στο δρόμο της Εθνικής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 15:40 Μπαράζ Μουντιάλ: Η Κροατία στο δρόμο της Εθνικής

Η κλήρωση έγινε σήμερα στη Ζυρίχη στα γραφεία της FIFA. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Κροατία. Η Ελλάδα θα μεταβεί στο Ζάγκρεμπ και το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα των Μάντζουκιτς και Μόντριτς θα γίνει στις 9-11/11.

Η ρεβάνς θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 12-14/11.

Οι δυο ομάδες έπαιξαν τελευταία φορά αντίπαλες στον προκριματικό όμιλο του Euro 2012. Η Εθνική μας απέσπασε ισοπαλία 0-0 στο «Μάκσιμιρ» και νίκησε 2-0 στη ρεβάνς, με γκολ του Γιώργου Σαμαρά και του Φάνη Γκέκα.

Σε προκριματικά Μουντιάλ έχουν αναμετρηθεί το 1998, στον προκριματικό όμιλο. Η Ελλάδα είχε και τότε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο Ζάγκρεμπ (44′ Σούκερ / 9′ Νικολαΐδης), αλλά ηττήθηκε 0-1 στο «Καυτανζόγλειο», όπου επίσης σκόραρε ο Σούκερ.

Ο Φερνάντο Ιέρο έκανε την κλήρωση

Τα τέσσερα ζευγάρια των μπαράζ:
Βόρεια Ιρλανδία-Ελβετία
Κροατία-Ελλάδα
Δανία-Ιρλανδία
Σουηδία-Ιταλία

Αν η ανθεκτική… Ελλάδα προκριθεί τότε θα μπει στην κλήρωση του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί την 1η Δεκεμβρίου, στο Κρεμλίνο.

Οι χώρες που βρίσκονται ήδη στο Μουντιάλ: Βέλγιο, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία (Ευρώπη), Αργεντινή, Βραζιλία, Κολομβία, Ουρουγουάη (Νότια Αμερική), Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Παναμάς (Κεντρική, Βόρεια Αμερική και Καραϊβική), Αίγυπτος, Νιγηρία (Αφρική), Ιράν, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Νότια Κορέα (Ασία).

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση