Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΑΠΟΕΛ καταδικάζει τα επεισόδια και ζητά την επέμβαση των Αρχών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 13:54 Ο ΑΠΟΕΛ καταδικάζει τα επεισόδια και ζητά την επέμβαση των Αρχών

Η ομάδα ζήτησε την επέμβαση των αρχών.

Η ανακοίνωση: «Τα τραγικά γεγονότα στο Τσίρειο αποτελούν ένα από τα πιο βίαια κτυπήματα στο σώμα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο ΑΠΟΕΛ καταδικάζει, με τον πιο έντονο τρόπο όλα τα συμβάντα όπως διαδραματίστηκαν.
Είναι η ώρα που όλοι πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας, στον καθρέφτη και να τον ρωτήσουμε αν είναι αυτό το ποδόσφαιρο που θέλουμε. Η απάντηση από πλευράς μας, είναι ξεκάθαρη. ΟΧΙ.
Ο ΑΠΟΕΛ καλεί την ομοσπονδία, τα ποδοσφαιρικά σωματεία και την Πολιτεία να κοιτάξουν και αυτοί το πρόβλημα κατάματα και να πάρουν τις αποφάσεις που χρειάζονται αν επιθυμούμε όλοι να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Στις άλλες χώρες βρήκαν τις λύσεις, να αποβάλουν τη βία από τα γήπεδα. Εμείς σε ένα νησί του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, γιατί δεν μπορούμε;
Όλα όσα έγιναν στο Τσίρειο Στάδιο θα συζητηθούν αύριο σε έκτακτη συνέδρια του Διοικητικού Συμβουλίου. Με στόχο να προβούμε, στο μέτρο των δικών μας δυνατοτήτων, στις ενέργειες που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε όσο είναι δυνατό από δικής μας πλευράς το πρόβλημα. Ο ΑΠΟΕΛ έχει προχωρήσει και στο παρελθόν σε τέτοιες ενέργειες όμως δεν μπορεί να παλεύει μόνος του».

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, κατά την αποχώρηση των ομάδων συνελήφθη 17χρονος, για τα αδικήματα της οχλαγωγίας και κατοχής μαχαιριού. Επίσης, ένας 54χρονος τραυματίστηκε στο πόδι, όταν σύμφωνα με τον ίδιο στην προσπάθεια του να αποφύγει επεισόδια κατά την αποχώρηση του από το γήπεδο, πήδηξε πάνω από κάποιο περιτοίχισμα.

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο και αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, πήγε σπίτι του. Στο Νοσοκομείο επίσης μεταφέρθηκε και ο 14χρονος, ο οποίος δεν διαπιστώθηκε να έχει οποιοδήποτε τραύμα, αλλά παραπέμφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις.

Έξω από το στάδιο σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, αλλά κατεστάλησαν με την άμεση επέμβαση της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά οχήματα και τέσσερα ιδιωτικά, καθώς επίσης και σε μια γυάλινη προθήκη καταστήματος.

newsit.gr