Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ: «Ερυθρόλευκο» έπος! Κατάθεση ψυχής στο ΣΕΦ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 23:29 Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ: «Ερυθρόλευκο» έπος! Κατάθεση ψυχής στο ΣΕΦ

Κόντρα στα.. προγνωστικά, στις “τεράστιες” απουσίες (Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης, Τιλί), ακόμα και στην διαιτησία, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το δικό του “θαύμα”. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου ήταν συγκλονιστική κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, δεν το έβαλε.. κάτω σε κανένα σημείο του αγώνα και επικράτησε με 88-86, πιάνοντας την ομάδα του Ιτούδη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Ρώσοι βρέθηκαν ακόμα και στο +10 (54-64 στο 27΄), αλλά οι “ερυθρόλευκοι” -με πρωταγωνιστές τους Τζαμέλ ΜακΛίν (25π. με ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ: 12), Βασίλη Σπανούλη (16π., 8ασ.) και Κώστα Παπανικολάου (15π., 6ρ.) έφτασαν στην “μεγάλη” νίκη.

Το παιχνίδι…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά, παίρνοντας λύσεις από τον Γουίλιτζερ, κάνοντας σερί 6-2 και έχοντας καλή άμυνα. Η ΤΣΣΚΑ όμως πήρε.. μπρος στη συνέχεια και πέτυχε ένα σερί 11 πόντων, με τον Ροντρίγκες να πρωταγωνιστεί και τους Ρώσους να “χτυπούν” στο ανοικτό γήπεδο. Οι “ερυθρόλευκοι” όμως έβγαλαν πάθος στην άμυνα με Παπανικολάου, έκαναν καλές επιλογές στην επίθεση, ο Σπανούλης πήρε αρκετές προσπάθειες κι έτσι η ομάδα του Σφαιρόπουλου.. επέστρεψε και ολοκλήρωσε την περίοδο στο +3 (23-20).

Ο Ιτούδης επανέφερε στο ματς τον Ροντρίγκες, αφού η απουσία του αποδιοργάνωσε την ΤΣΣΚΑ (έφτασε τους 18 πόντους σε 20 λεπτά αγώνα). Ο Ολυμπιακός όμως κατάφερε να φτάσει τη διαφορά στο +7 (35-28), με τον ΜακΛιν να κάνει.. θραύση μέσα στη ρακέτα. Οι Ρώσοι έκαναν και πάλι ένα σερί 11-0 (βοήθησε η είσοδος του Κλάιμπερν) και πέρασαν μπροστά στο σκορ. Ο ΜακΛιν συνέχισε την εκπληκτική του “παράσταση” (έφτασε τους 16 πόντος στο ημίχρονο), αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν την πρωτοπορία. Το καλάθι του Τόμπσον -πριν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας- έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 45-48.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση