Επιστρέφει το Λιγκ – Καπ;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 18:59 Επιστρέφει το Λιγκ – Καπ;

League Cup και πάλι στην Ελλάδα; Έτσι φαίνεται... Στη συνεδρίαση της Παρασκευής (12/1) "έπεσε" η πρόταση να διεξαχθεί η συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία στη χώρα μας είχε γίνει μία και μοναδική φορά, τη σεζόν 1989-1990.

Τα μέλη της διοργανώτριας είδαν με θετικό μάτι αυτήν την προοπτική (θα υπάρχουν οικονομικά κίνητρα {τηλεοπτικά δικαιώματα, εισιτήρια}) και όλα δείχνουν πως από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στο καλαντάρι θα μπει και το League Cup, από τον Μάιο κι έπειτα!

Η συγκεκριμένη πρόταση θα κατατεθεί με πιο επίσημη μορφή σε ένα από τα προσεχή διοικητικά συμβούλια, τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο League Cup θα μετέχουν οι 16 ομάδες της Super League, τα παιχνίδια θα είναι νοκ άουτ και ο νικητής δεν θα βγαίνει Ευρώπη.

Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ

Στην Ελλάδα League Cup έγινε ξανά τη σεζόν 1989-1990. Νικήτρια της διοργάνωσης η ΑΕΚ, η οποία είχε νικήσει Πανιώνιο, Άρη, Λεβαδειακό και (3-2) τον Ολυμπιακό στον τελικό του ΟΑΚΑ, στις 2 Ιουνίου 1990.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ., η Super League εξέδωσε ανακοίνωση για όσα συμφωνήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο. Από εδώ και στο εξής η διοργανώτρια θα κάνει την αντιπρότασή της στο συνδρομητικό κανάλι, ζητώντας περίπου 3-3,5 εκατ. ευρώ περισσότερα από όσα προσφέρει (30 εκατ. ευρώ).

Σε συνδυασμό με την πρόταση για διεξαγωγή του League Cup, στη Λίγκα ευελπιστούν ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τη Nova, η οποία θα ενημερωθεί και για την κίνηση των "12" αναφορικά με την Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας: "Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της SUPER LEAGUE αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Θα αποσταλεί προς τη FORTHNET/NOVA η ομοφώνως διαμορφωθείσα πρόταση των ΠΑΕ-Μελών της Super League.

2/ Αποφασίστηκε ομοφώνως όπως μελετηθεί στο επόμενο Δ.Σ. ολοκληρωμένη πρόταση διοργάνωσης  League Cup, το Μάιο του 2018, με τη συμμετοχή όλων των ομάδων της Super League".

πηγή: sport24.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση