«Απάντησε» με… σβηστή 30άρα ο Ολυμπιακός! «Λευκή πετσέτα» από Μακάμπι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 23:16 «Απάντησε» με… σβηστή 30άρα ο Ολυμπιακός! «Λευκή πετσέτα» από Μακάμπι

Ο Ολυμπιακός έκανε την.. άναρχη Μακάμπι να φαίνεται ακόμα χειρότερη. Οι “ερυθρόλευκοι” ήρθαν από άσχημο αποτέλεσμα στην έδρα της Μπασκόνια, αλλά έδωσαν “απαντήσει”, διαλύοντας την “ομάδα του λαού” με 94-64, σε ματς για τη 18η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις νίκες, ανέβηκαν στο 13-5 και πλέον έχουν το μυαλό τους στον εκτός έδρας αγώνα με την Κίμπι. Αμφίβολος για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι ο Τζαμέλ ΜακΛιν, που αποχώρησε από το παιχνίδι με πρόβλημα στη μέση.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ο Βασίλης Σπανούλης (13 π.), ενώ ακολούθησε ο ΜακΛιν (12 π πριν αποχωρήσει στις αρχές της δεύτερης περιόδου) και Μιλουτίνοφ (12 π.)

Άξιο αναφοράς, πως ο Γιώργος Πρίντεζης έγινε ο πρώτος παίκτης του συλλόγου σε συμμετοχές στην Euroleague.

Το παιχνίδι…

Μετά από ένα νευρικό ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει βραχεία κεφαλή επί της Μακάμπι (10-9), με τον Σπανούλη να “μοιράζει” παιχνίδι, αλλά και να φτάνει τα 2 φάουλ! Οι επιδόσεις των “ερυθρόλευκων” στο μακρινό σουτ ήταν για ένα ακόμα ματς άσχημες, αλλά πήγαν πολύ καλά στις ελεύθερες βολές. Η Μακάμπι δεν επέτρεψε αρχικά στους γηπεδούχους να ξεφύγουν, αλλά η είσοδος του ΜακΛιν στο παιχνίδι έδωσε στην ομάδα του Σφαιρόπουλου πολύ καλή παρουσία στη ρακέτα. Ο Αμερικανός έφτασε τους 10 πόντους στο δεκάλεπτο και πρωταγωνίστησε στο 24-16 του πρώτου δεκαλέπτου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με μια κακή είδηση για τον Ολυμπιακό, αφού ο ΜακΛιν πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας πόνους στη μέση (έφτασε τους 12 π.). Χωρίς να είναι εντυπωσιακοί, οι “ερυθρόλευκοι” εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των φιλοξενούμενων και διατήρησαν τη διαφορά. 6 διαδοχικοί πόντοι του Τζάκσον όμως έφεραν το σκορ στο 30-24 και ανάγκασαν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να βάλει τις… φωνές.

Στρέλνιεκς και Μιλουτίνοφ πρωταγωνίστησαν στο 7-0 σερί των “ερυθρόλευκων”, αλλά η Μακάμπι πήρε πάλι πόντους και προσπάθειες από τους Τζάκσον και Τάθιους. Η “ομάδα του λαού” όμως ήταν άστοχη στις βολές που κέρδισε, δεν περιόρισε τα λάθη (έφτασε τα 8), ο Ολυμπιακός δεν έχασε τον έλεγχο του ματς και έφτασε στο 53-40 του ημιχρόνου, έχοντας 1/11 τρίποντα!

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν από τη γραμμή των 6.75 μ. για τον Ολυμπιακό, αφού μπήκαν τα πρώτα τρίποντα. Οι “ερυθρόλευκοι” τα πήγαν πολύ καλά στην άμυνα, η Μακάμπι ήταν πολύ κακή, έδειξε ευάλωτη αμυντικά και η διαφορά.. άνοιξε. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν σοβαροί και πήγαν χαλαρά στο 70-51 της περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο είδαμε παιχνίδι.. συντήρησης από τον Ολυμπιακό, μιας και υπάρχει εκτός έδρας αγώνας με την Κίμκι την Πέμπτη, αλλά παράλληλα και βιαστικές επιθέσεις. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε αρκετές αλλαγές στην 5άδα και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους του τους παίκτες (ο Μπόγρης πέτυχε 5 πόντους και ο Γουίλιτζερ 6), ο Σπανούλής… άραξε στον πάγκο των Πειραιωτών και το σκορ “κλείδωσε” στο 94-64.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 53-40, 70-51, 94-64

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 12, Παπαπέτρου 11 (2/3 τρίποντα), Σπανούλης 13 (2/5 τρίποντα, 7 ασίστ), Μιλουτίνοφ 12 (7 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 3, Πρίντεζης 6 (6 ριμπάουντ), Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 5 (1), Ρόμπερτς 5 (1), Μπόγρης 5 (7 ριμπάουντ), Ουίλτζερ 6 (2), Τόμπσον 7 (1).

Μακάμπι (Σπάχια): Τόμας 9 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Μασούρ 1, Ρολ 6, Κέιν 7 ( 6 ριμπάουντ), Τάιους 10, Ντιμπαρτολομέο 4, Κοέν 2, Σέγκεβ 1, Κόουλ 7 (1) , Παρακχούσκι 4, Ζοσμάν, Τζάκσον 13 (2).

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση