Euroleague – Μπερτομέου: «Έχουμε ανάγκη τον Παναθηναϊκό κι αντίστροφα, αλλά…»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 12:33 Euroleague – Μπερτομέου: «Έχουμε ανάγκη τον Παναθηναϊκό κι αντίστροφα, αλλά…»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου τοποθετήθηκε για τη διαμάχη της Euroleague με τον Παναθηναϊκό. Ο ισχυρός άνδρας της διοργάνωσης, σε συνέντευξη Τύπου της παρουσίασης της τουρκικής εταιρίας Sinpas GYO, ξεκαθάρισε ότι η Euroleague έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό, όπως και οι "πράσινοι" τη διοργάνωση, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι "δεν ανεχόμαστε την ασέβεια απέναντι σε φιλάθλους, προπονητές, παίκτες και παράγοντες".

Ο Τζόρντι Μπερτομέου πήρε θέση για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Euroleague, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη. «Αν μια ομάδα θέλει να παραμείνει εδώ, θα πρέπει να το κάνει σε ένα αθλητικά φιλικό περιβάλλον», ξεκαθάρισε ο ισχυρός άνδρας της διοργάνωσης.

«Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχουν κάποια ζητήματα. Η Ευρωλίγκα έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη την Ευρωλίγκα. Εμείς σαν Ευρωλίγκα δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τέτοια ασεβή συμπεριφορά. Δεν ανεχόμαστε την ασέβεια απέναντι σε φιλάθλους, προπονητές, παίκτες και παράγοντες. Αν μια ομάδα θέλει να παραμείνει εδώ, θα πρέπει να το κάνει σε ένα αθλητικά φιλικό περιβάλλον. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην Ευρώπη. Ο σύλλογος έχει πολλά τρόπαια και επιτυχίες.

Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου. Ελπίζω, ωστόσο, πως οι σχέσεις μας σύντομα θα δουν καλύτερες μέρες. Όμως, επαναλαμβάνω, πως κάθε πλευρά οφείλει να συμμορφώνεται με τους κανόνες, ένας από τους οποίους είναι αυτός του αλληλοσεβασμού. Αν όχι, οι σύλλογοι αυτοί δεν μπορούν να μείνουν στην Ευρωλίγκα», τόνισε ο Μπερτομέου.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση