ΗΠΑ: Δίωξη σε δικηγόρο ότι είπε ψέματα στο FBI για την ανάμιξη της Ρωσίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 19:32 ΗΠΑ: Δίωξη σε δικηγόρο ότι είπε ψέματα στο FBI για την ανάμιξη της Ρωσίας

Στη δημοσιότητα το κατηγορητήριο σε βάρος του δικηγόρου

Ο ειδικός εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση της ανάμιξης της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 άσκησε δίωξη σε έναν δικηγόρο που φέρεται ότι είπε ψέματα στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες για τις επαφές που είχε με τον Ρικ Γκέιτς, έναν πρώην σύμβουλο του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρόμπερτ Μιούλερ έδωσε στη δημοσιότητα το κατηγορητήριο σε βάρος του δικηγόρου Άλεξ Βαν ντερ Ζουάν, ο οποίος φέρεται ότι είπε ψέματα στο FBI όταν κατέθεσε, τον περασμένο Νοέμβριο, για μια υπόθεση που είχε αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του το 2012 και η οποία σχετιζόταν με την Ουκρανία.

Ο Γκέιτς και ο πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ Πολ Μάναφορτ κατηγορούνται επίσης για συνωμοσία με στόχο το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και ότι δεν δήλωσαν ότι ήταν "ξένοι πράκτορες" επειδή εργάζονταν για λογαριασμό ενός φιλορωσικού ουκρανικού κόμματος. Και οι δύο δηλώνουν αθώοι.

Στα δικαστικά έγγραφα αναφέρεται ότι ο Βαν ντερ Ζουάν είπε ψέματα για την τελευταία φορά που επικοινώνησε με τον Γκέιτς και άλλο ένα πρόσωπο που δεν κατονομάζεται αλλά αναφέρεται μόνο ως "Πρόσωπο Α". Φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνώριζε για ποιον λόγο δεν προωθήθηκε στο γραφείο του ειδικού εισαγγελέα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε ανταλλάξει με αυτό το "Πρόσωπο Α". Στην πραγματικότητα όμως είχε διαγράψει ή δεν παρέδωσε τα μηνύματα που του είχαν ζητηθεί.

Ο δικηγόρος θα οδηγηθεί αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για να δηλώσει αν αποδέχεται ή όχι τις κατηγορίες.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση