Πόσο αξίζει ένας τελικός Κυπέλλου σε Ελλάδα και Ισπανία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 10:31 Πόσο αξίζει ένας τελικός Κυπέλλου σε Ελλάδα και Ισπανία

Ο τελικός του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, προγραμματισμένος για τις 12 Μαϊου, θα έχει τους ίδιους πρωταγωνιστές, με τον περυσινό στο Βόλο, που «έβγαλε» νικητή (2-1)τον ΠΑΟΚ.

Η Ιστορία (τελικά) επαναλαμβάνεται. Ο τελικός του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, προγραμματισμένος για τις 12 Μαϊου, θα έχει τους ίδιους πρωταγωνιστές, με τον περυσινό στο Βόλο, που «έβγαλε» νικητή (2-1)τον ΠΑΟΚ. 

Η ΑΕΚ που ξεπέρασε στις καθυστερήσεις το εμπόδιο της ΑΕΛ και ο ΠΑΟΚ, που απέκλεισε τον Πανιώνιο, είναι οι δύο τελευταίοι νικητές του τροπαίου, αλλά επίσης οι ομάδες  που πανηγύρισαν στην πρώτη (1932 η ΑΕΚ) και την τελευταία διοργάνωση του θεσμού (2017 ο ΠΑΟΚ). Συνολικά 15 φορές έχει στεφθεί Κυπελλούχος η ΑΕΚ, ενώ πέντε τρόπαια έχει να παρουσιάσει η κάτοχος, ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Θα είναι ένας τελικός αξίας σχεδόν 80 εκατ. ευρώ, για την ακρίβεια 79,25 εκατ ευρώ, όση είναι η αξία των δύο ομάδων, όπως αναφέρεται στην εξειδικευμένη γερμανική ιστοσελίδα transfertmarkt: 44,6 για τον ΠΑΟΚ και 34,65 για την ΑΕΚ, δεύτερη και τρίτη ελληνική ομάδα της Super League στον σχετικό πίνακα, πίσω από τον Ολυμπιακό (65,20 εκατ. ευρώ).
 
Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς και Ρόμπερτ Μακ που κοστολογούνται από 4 εκατ. ευρώ είναι οι πιο ακριβοί παίκτες του ΠΑΟΚ, ο αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος (που είναι τραυματίας), είναι με 3 εκατ ευρώ, ο ακριβότερος παίκτης της «Ένωσης».
 
Από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, μονάχα η Premier League δεν έχει αναδείξει το ζευγάρι του τελικού. Κάτι που θα συμβεί Σάββατο και Κυριακή, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίσει την Τότεναμ (21/4) και η Τσέλσι την Σαουθάμπτον (22/4), με τις δύο αναμετρήσεις να γίνονται στο Wembley και τον τελικό επίσης στο ίδιο γήπεδο στις 19 Μαϊου.

Το Σάββατο είναι όμως  προγραμματισμένος ο τελικός του ισπανικού Κυπέλλου, Copa del Rey, στο στάδιο Metropolitano της Μαδρίτης, ανάμεσα στην Σεβίλλη και την Μπαρτσελόνα. Ένας τελικός αξίας 1,328 δισ. ευρώ, με τους Καταλανούς να  «καλύπτουν» από αυτά τα 1,05 δισ. ευρώ και την ομάδα της Ανδαλουσίας τα 278 εκατ. ευρώ.

Τρίτη και Τετάρτη, από τις ημιτελικές συναντήσεις, σχηματίστηκε και το ζευγάρι του γερμανικού τελικού, DFB Pokal, ανάμεσα σε Μπάγερν και Αϊντραχτ Φρανφούρτης, που θα διεξαχθεί στις 19 Μαϊου στο Βερολίνο. Η αξία του αγώνα αυτού, σύμφωνα πάντα με την γερμανική ιστοσελίδα, φτάνει τα 893,15 εκατ ευρώ, με τους Βαυαρούς να φτάνουν τα 779 και την ομάδα της Φρανκφούρτης τα 114,15 εκατ ευρώ.
 
Νωρίτερα στις 9 Μαϊου, είναι προγραμματισμένος να γίνει ο τελικός του ιταλικού Κυπέλλου Coppa Italia, μεταξύ Γιουβέντους και Μίλαν που πλησιάζει το 1 δισ ευρώ, για την ακρίβεια 999,40 εκατ ευρώ. Από αυτά τα 616,30  «ανήκουν» στην  Γιουβέντους και τα 383,10 εκατ. ευρώ στην Μίλαν.

Μεγάλη έκπληξη αποτελεί σίγουρα η παρουσία της Λεζ Ερμπιέ στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, Coupe de la France, απέναντι στην Παρί Σ.Ζ, συνάντηση που θα διεξαχθεί στις 8 Μαϊου. Ένας τελικός αξίας 779,63 ευρώ, με την ομάδα του Ουνάι Εμερι να ...καταλαμβάνει τα 775,50 από αυτά και τους ερασιτέχνες αντιπάλους της, μόλις τα 4,13 εκατ ευρώ.
 
Ετσι κι αλλιώς ο Μάιος είναι ο μήνας των τελικών στα Κύπελλα στην Ευρώπη. Διοργάνωση που στην Αγγλία, περισσότερο από παντού, η έκπληξη αποτελεί την παράδοση και όχι την εξαίρεση. Κάτι που όμως με τα χρόνια έχει απλωθεί στα μικρά και μεγάλα πρωταθλήματα της ηπείρου μας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση