Τέλος εποχής στην Άρσεναλ! Αποχωρεί ο Αρσέν Βενγκέρ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 12:16 Τέλος εποχής στην Άρσεναλ! Αποχωρεί ο Αρσέν Βενγκέρ

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη είδηση να ήταν κάτι το… αναμενόμενο (σ.σ αρκετοί μάλιστα έκαναν ευχές για να συμβεί), αλλά η αποχώρηση του Ασρσέν Βενγκέρ από την Άρσεναλ είναι πλέον κάτι το επίσημο!

Ένα χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του, ο Βενγκέρ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον πάγκο της Άρσεναλ, βάζοντας τέλος σε ένα… παραμύθι 22 ετών, με δύσκολες στιγμές, ανοδική πορεία και μεγάλες επιτυχίες.

Ο 68χρονος Αλσατός τεχνικός ανέλαβε τους “κανονιέρηδες” την 1η Οκτωβρίου του 1996 –αντικαθιστώντας τον Μπρους Ρίοχ– και μαζί τους κέρδισε τρία πρωταθλήματα και επτά Κύπελλα Αγγλίας, παίρνοντας μάλιστα το νταμπλ το 1998 και το 2002, ενώ έχει στο.. βιογραφικό του και το αήττητο πρωτάθλημα του 2004. Κατέκτησε επίσης έξι Κομιούνιτι ή Τσάριτι Σιλντ.

Το πρώτο του παιχνίδι, έφτασε 11 ημέρες μετά την άφιξη του στους Λονδρέζους, στο 0-2 εναντίον της Μπλάκμπερν.

Ο Βενγκέρ είναι ο μακροβιότερος τεχνικός στην Premier League, με 823 παιχνίδια!Με αυτόν στο.. τιμόνι, η Άρσεναλ έφτασε στην Ευρώπη στους τελικούς του Κυπέλλου UEFA το 2000 και του Champions League το 2006.

Η δήλωση του Βενγκέρ

Ύστερα από προσεκτική εξέταση και μετά από συζητήσεις με το σύλλογο, αισθάνομαι πως είναι η κατάλληλη ώρα να αποχωρήσω στο τέλος της σεζόν.

Είμαι ευγνώμων που είχα την τιμή να υπηρετήσω αυτό το σύλλογο για τόσα πολλά και αξέχαστα χρόνια.

Προπόνησα την ομάδα με πλήρη προσήλωση και ακεραιότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό, τους παίκτες, τους Διευθυντές και τους φιλάθλους που έκαναν αυτόν το σύλλογο τόσο ξεχωριστό.

Καλώ τους φιλάθλους να σταθούν στο πλευρό της ομάδας για να τερματίσει όσο υψηλότερα γίνεται.

Όλοι όσοι αγαπούν την Άρσεναλ πρέπει να προστατεύσουν τις αξίες του συλλόγου.

Η αγάπη και η υποστήριξή μου θα είναι για πάντα.

Αρσέν Βενγκέρ”

«Merci Arcene» (σ.σ. ευχαριστώ Αρσέν) είναι το σχετικό μήνυμα της Αρσεναλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον «Καθηγητή».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση