Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Βενγκέρ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 12:09 Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Βενγκέρ
Το διαζύγιο δεν ήταν τόσο… βελούδινο - Τι είπαν κορυφαίοι προπονητές για το αντίο του Βενγκέρ...
 
Ο Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωσε χθες πως αποχωρεί από τον πάγκο της Άρσεναλ αλλά φαίνεται πως δεν ήταν δική του πρόθεση να φύγει.

Σύμφωνα με τους Times, η διοίκηση ζήτησε από τον Αλσατό προπονητή να αποχωρήσει από τον πάγκο στο τέλος της σεζόν, αν και ο ίδιος είχε συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο.

Ο Βενγκέρ είχε την επιθυμία να εξαντλήσει το deal, ωστόσο το μήνυμα που του εστάλη ήταν «φύγε μόνος σου ή θα απολυθείς» και εκείνος επέλεξε το δεύτερο.

Η στάση της διοίκησης δυσαρέστησε έντονα τον 68χρονο προπονητή, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να εκφράσει ανοιχτά τα συναισθήματά του και τα κράτησε μέσα του.

Η ουσία είναι, πάντως, πως οι δρόμοι των δύο πλευρών μετά από 22 χρόνια συνεργασίας δεν χώρισαν με τον καλύτερο τρόπο.
 
 

Τι είπαν κορυφαίοι προπονητές για το αντίο του Βενγκέρ...

Πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να πουν δυο λόγια για το τέλος εποχής του Αλσατού, ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτούν ωστόσο τα λόγια κορυφαίων προπονητών που αντιμετώπισαν τον 68χρόνο κόουτς κατά τη διάρκεια της διαδρομής του στα γήπεδα της Αγγλίας αλλά και της Ευρώπης…

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Σέβομαι απεριόριστα τον ίδιο αλλά και το έργο του στην Άρσεναλ. Σε μια εποχή που οι περισσότεροι προπονητές δεν μακροημερεύουν σε συλλόγους, ο ίδιος κατάφερε να παραμείνει μια ζωή στο ίδιο κλαμπ λόγω της αποφασιστικότητας, του χαρακτήρα και του ταλέντου που διαθέτει. Είμαι περήφανος που υπήρξα επι σειρά ετών αντίπαλός του. Το όνομάτου θα φιγουράρει πάντα ανάμεσα σε αυτά των κορυφαίων κόουτς που έχουν περάσει από την Πρέμιερ Λιγκ» δήλωσε ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πεπ Γκουαρντιόλα: «Πρόκειται για μια τεράστια προσωπικότητα. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι σήμερα αυτή που είναι διότι συνέβαλε τα μέγιστα και ο ίδιος με τις πράξεις και το όραμά του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον και ήταν μεγάλη τιμή για μένα που βρέθηκα απέναντί του ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, της Μπάγερν Μονάχου και της Μάντσεστερ Σίτι» ανέφερε ο τεχνικός των «πολιτών».

Αντόνιο Κόντε: «Αξίζει το σεβασμό όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου. Μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους προπονητές που είχε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Θα είναι δύσκολο να δούμε κάποιον άλλο προπονητή να κάθεται στη θέση του. Το στίγμα του θα παραμείνει για χρόνια» η θέση του προπονητή της Τσέλσι.

Γιουπ Χάινκες: «Έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που διέγραψε καταπλητική πορεία ως προπονητής σε Γαλλία και Αγγλία. Υπήρξε πρωτοποριακός, σημείωσε τρομερές επιτυχίες και οι ομάδες του πρέσβευαν πάντοτε το θεαματικό και όμορφο ποδόσφαιρο. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι θα κάνει από εδώ και στο εξής αλλά δεν μπορώ να τον φανταστώ σε άλλη ομάδα. Νομίζω πως δεν το έχει πλέον ανάγκη. Κατάφερε τα πάντα και υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων της Ευρώπης» τα λόγια του προπονητή της Μπάγερν Μονάχου.

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση