Πανιώνιος – Παναθηναϊκός: Οι απλήρωτοι «τραγουδούν» ακόμα! Διπλό με «σφραγίδα» Λουτσιάνο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 21:57 Πανιώνιος – Παναθηναϊκός: Οι απλήρωτοι «τραγουδούν» ακόμα! Διπλό με «σφραγίδα» Λουτσιάνο

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε τώρα να διεκδικεί την έξοδό του στο Europa League, ακόμη και με όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε τη φετινή χρονιά, αν δεν είχε τελικά τιμωρηθεί με το -3, εξαιτίας των οφειλουμένων στον Γιενς Βέμερ. Κι αυτό γιατί οι «πράσινοι» πέρασαν… τρένο από τη Νέα Σμύρνη και με το 0-3 επί του Πανιωνίου τον προσπέρασαν στη βαθμολογία της Superleague, βάσει των αποτελεσμάτων μέσα στο γήπεδο.

Ο Πανιώνιος ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη για να διατηρήσει τις δικές του πιθανότητες για την πρώτη 5άδα και την έξοδο στην Ευρώπη, όμως ο Παναθηναϊκός με τον Λουτσιάνο να κάνει τη διαφορά, κέρδισε εύκολα με 0-3, «σκοτώνοντας» την ομάδα του Γρηγορίου στην κόντρα επίθεση.

Οι «κυανέρυρθοι» έχουν πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες για την 5η θέση, ενώ στο Τριφύλλι άπαντες έχουν εστιάσει στα εξωαγωνιστικά, αναμένοντας πληρωμές μέχρι την Τρίτη (24/04), αλλά και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις του Γιάννη Αλαφούζου με την Pan Asia.

Το παιχνίδι

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησε να πιέσει τον Παναθηναϊκό για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Αυτό όμως επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να παίξει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και εκεί αποδείχθηκε εξαιρετικός χάρη και στον Λουτσιάνο Νέβες. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός του τριφυλλιού έχει γυρίσει «φορτσάτος» από τον τραυματισμό του και το απέδειξε με μία εξαιρετική εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη.

Στο 35′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, χάρη και σε κακή αντίδραση του Κότνικ, ενώ τρία λεπτά αργότερα έβγαλε τρομερή μπαλιά για τον Λουντ, ο οποίος με φοβερό σουτ έκανε το 0-2. Το δεύτερο τέρμα του Παναθηναϊκού έβαλε ουσιαστικά και τέλος στο ματς, αφού οι όποιες προσπάθειες του Πανιωνίου για αντίδραση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, σταμάτησαν στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Ο Έλληνας γκολκίπερ έκανε σημαντικές επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε και έτσι έδωσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να δώσουν εικόνα θριάμβου στη νίκη τους.

Συγκεκριμένα, στο 87ο λεπτό του αγώνα, ο Γκιγέρμο Μολίνς, που είχε περάσει ως αλλαγή, συνδυάστηκε υπέροχα με το Γιόχανσον, σε μία ακόμη αντεπίθεση του Τριφυλλιού και μετά από ιδανικό γύρισμα στην καρδιά της άμυνας του Μπαντή, ο Σουηδός φορ πλάσαρε για το τελικό 0-3.

Ο Παναθηναϊκός έφθασε έτσι τους 35 βαθμούς και προσπέρασε τον Πανιώνιο στη βαθμολογία της Superleague, ακόμη και μετά την αφαίρεση των βαθμών για την υπόθεση του Γιενς Βέμερ. Ουσιαστικά, αν ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπιζε τα εξωαγωνιστικά προβλήματα, τώρα θα ήταν για τα καλά, μέσα στη διεκδίκηση της 5η θέσης που οδηγεί στα προκριματικά για το Europa League. Αντίθετα ο Πανιώνιος εξάλειψε ουσιαστικά τις δικές του ελπίδες, αφού βρίσκεται πλέον 5 βαθμούς μακριά από Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης, που ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή στην 5η θέση.

Οι συνθέσεις στο Πανιώνιος – Παναθηναϊκός

Πανιώνιος: Κότνικ (46’ Μπαντής), Βλάχος (70’ Παπαγεωργίου), Σαραμαντάς, Οικονομίδης, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Κόρμπος, Σαββίδης, Σπιριντόνοβιτς (59’ Γεσίλ), Μασούρας, Ντουρμισάι

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Λουντ, Μουνιέ (86’ Στάικος), Δώνης (72’ Μολίνς), Λουτσιάνο (84’ Χατζηγιοβάνης)

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση