ΑΕΚ: Απίστευτη ατάκα! «Ρωτούσαμε τον πρόεδρο αν θα πανηγυρίσουμε ή όχι»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 12:07 ΑΕΚ: Απίστευτη ατάκα! «Ρωτούσαμε τον πρόεδρο αν θα πανηγυρίσουμε ή όχι»

Ο αμυντικός της ΑΕΚ μίλησε στον “αέρα” του “ΣΠΟΡ FM 94,6” για τη σταθερή πορεία της Ένωσης κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ στάθηκε στην κοινή πορεία με αρκετούς συμπαίκτες του από τη Β’ Εθνική και στο καλό κλίμα στα αποδυτήρια, στοιχεία που βοήθησαν στο να βαφτεί… κιτρινόμαυρο το πρωτάθλημα.

Φυσικά, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ερωτήθηκε και για τα γεγονότα τους Τούμπας, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία στον τελικό του Κυπέλλου, έτσι ώστε να μην δούμε και φέτος σκηνικά βίας που θα “πονέσουν” και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στον “ΣΠΟΡ FM 94,6”…

-για τα στοιχεία που χάρισαν στην ΑΕΚ το πρωτάθλημα: «Φέτος νομίζω ότι έγινε ένα από τα πιο ωραία πρωταθλήματα με ενδιαφέρον ως το τέλος. Είχαμε διάρκεια σαν ομάδα από την αρχή της χρονιάς ως το τέλος. Δεν θέλαμε ούτε ο προπονητής αλλά ούτε κι εμείς να πηγαίνουμε ατομικά. Δεν είχαμε παίκτες που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και πιστεύω πως γι’ αυτό είμαστε πρωταθλητές. Μακάρι να μην είναι το πρώτο πρωτάθλημα».

-για το πού αποδίδεται το ομαδικό πνεύμα: «Το σημαντικότερο είναι τα καλά αποδυτήρια. Αν δεν υπήρχαν κάποια άτομα εκεί να διαχειριστούν κάποιες καταστάσεις ή κάποιους ανθρώπους που είναι κάπως πιο περίεργοι, δεν θα γινόταν αυτό. Υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι χρόνια στην ομάδα, όπως εγώ, και όλοι μπήκαν στο κλίμα. Και οι νέοι μπήκαν σε ένα καλό κλίμα. Κι ο προπονητής παίζει σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό, γιατί διαχειρίστηκε πολύ καλά κάποιες καταστάσεις».

-για την οργάνωση της κερκίδας και των συμπαικτών του μετά το ματς με τον Λεβαδειακό: «Μακάρι να έχουμε τέτοιες χαρές κάθε φορά. Γενικά στη ζωή μου δεν έχω μάθει να πουλάω οπαδιλίκι, ούτε να προσπαθώ να είμαι ο αγαπητός και ο ευνοημένος. Μου βγήκε έτσι γιατί περάσαμε αμφισβήτηση, επιλέξαμε να πάμε στην ΑΕΚ όταν ήταν σε μικρότερη κατηγορία και γι’ αυτό κάλεσα τα παιδιά που είχαμε περάσει τα ίδια, όπως ο Μπακάκης, ο Ανέστης, ο Μάνταλος και ο Τζανετόπουλος. Αποδείξαμε πως μπορούμε από τη Β’ Εθνική να βοηθήσουμε την ΑΕΚ που κατέκτησε το πρωτάθλημα και έκανε καλή πορεία στην Ευρώπη».

-το πώς βίωσαν τις δικαστικές υποθέσεις: «Ούτε προκαλέσαμε πουθενά, ούτε στην Τούμπα που ήταν καλή η ατμόσφαιρα προκαλέσαμε, ούτε στο Καραϊσκάκη. Πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ ξέραμε πως θα ήμασταν με +5 και ήρθε ο Ανδρέας Δημάτος να μας πει την απόφαση. Δεν είδα κανέναν από την ομάδα να δυσανασχετεί ή να φοβάται. Όλοι θέλαμε να παίξουμε με κόσμο και πιστεύαμε πως θα κερδίσουμε. Ακόμη και το Σάββατο ρωτούσαμε τον πρόεδρο ‘την Κυριακή πανηγυρίζουμε κανονικά ή όχι;’. Γελάμε τώρα, αλλά είναι σοβαρό. Να μην ξέρεις τι θα γίνει…».

-τα όσα έζησε στην Τούμπα: «Πρωτόγνωρο συναίσθημα κι αυτό. Τι να πω… Στη φάση του γκολ ήμουν σίγουρος πως είναι οφσάιντ, γιατί έβλεπα την μπάλα και δεν είχα συμμετοχή. Κοίταξα τον πάγκο και μου το επιβεβαίωσαν. Γενικά δεν μου αρέσει να διαμαρτύρομαι σηκώνοντας χέρια, αλλά δικαιώθηκα, άσχετα αν είναι δύσκολη φάση. Δεν το είδα το όπλο, αλλά είδα την κίνηση που ήταν χαρακτηριστική. Ήταν δύσκολο να μην το καταλάβεις».

-την ένταση εν όψει τελικού Κυπέλλου: «Ήθελα να πω στον κόσμο που μας ακούει, στο βορρά ή στο νότο, ότι δεν γίνεται να αμφισβητούμε το αυτονόητο. Πρέπει να σταματήσουμε το σκηνικό της βίας, που είναι εκτός αθλητισμού. Δεν γίνεται να είμαστε πρώτη είδηση σε όλη την Ευρώπη για μη ποδοσφαιρικούς λόγους. Είναι ντροπή για όλους μας. Θέλω να γίνει ένας τελικός κόσμημα. Να μη μιλάμε πολύ, αλλά να είμαστε παράδειγμα για όλους».

-το αν ο τελικός Κυπέλλου θα αποδείξει ποια ομάδα είναι καλύτερη: «Παίζει ρόλο η διάρκεια σε μια ομάδα, να είσαι και λίγο τυχερός. Όποιος βρεθεί στην καλύτερη βραδιά και έχει την ποιότητα και θα κερδίσει. Μπορεί να δώσουμε μια απάντηση που σίγουρα θέλουμε, όπως σίγουρα θα θέλει και ο ΠΑΟΚ. Είμαστε οι πιο ανταγωνιστικές ομάδες και παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Θέλω να πιστεύω πως θα είναι ένας ωραίος τελικός και να τον χαρούμε όλοι».

-το γκολ του Λάζαρου με την ΑΕΛ: «Τι να πω… Αυτός μετά το γκολ είχε χαθεί (γέλια). Τα έχουμε ζήσει όλα. Να αποκλειόμαστε με χαμένο γκολ σε κενή εστία, του Μασούντ στο Κίεβο, να κερδίζουμε στις καθυστερήσεις… Πλέον όμως πήραμε το πρωτάθλημα και διεκδικούμε το Κύπελλο. Είναι πρωτόγνωρο για όλους. Κάναμε σαν μικρά παιδιά όταν μπήκε το γκολ του Λάζαρου».

-την εμπιστοσύνη του Χιμένεθ: «Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και πέρσι όταν χτύπησα ήρθε και μου είπε πως ‘θα κάνω τα πάντα να ανανεώσεις γιατί το αξίζεις’. Με περίμενε να επιστρέψω, ήθελε να με βοηθήσει για να βοηθήσω την ομάδα. Σίγουρα έχουμε και εντάσεις, όπως όλοι, αλλά δεν μπορώ να αμφισβητήσω ότι θέλει το καλύτερο για την ομάδα και με έχει βοηθήσει πολύ σε πολλά πράγματα».

-τη συνεργασία με τον Τσιγκρίνσκι: «Τι να συζητήσουμε για τον Τσίγκρι; Είναι από τους παίκτες που αποτελούν τιμή να τον έχει στα αποδυτήρια και να μη δημιουργούνται προβλήματα. Έκανε τρομερή κίνηση η ομάδα με την ανανέωσή του, γιατί έχει να προσφέρει και εξωαγωνιστικά πολλά. Είναι φιλόσοφος, έχει και τα χαρακτηριστικά στην εμφάνισή του».

-τον οπαδό της ΑΕΛ που τον απώθησε μετά το ματς στη Λάρισα: «Γενικά στις δύσκολες στιγμές είμαι ήρεμος. Στη ζωή μου είμαι λίγο πιο ευέξαπτος και τσαμπουκάς. Εκείνη την ώρα είχα απογοητευτεί λίγο από το ματς, ήρθε και ο οπαδός αυτός πίσω από την πλάτη μου. Χάρηκα που δεν αντέδρασα μετά που το είδα καλύτερα. Θα ήταν άσχημο και για μένα και για την ΑΕΛ που δεν έφταιγε σε τίποτα για έναν ανεγκέφαλο».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση