ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Η έκθεση των παρατηρητών του τελικού Κυπέλλου! Με ποιες ποινές κινδυνεύουν οι δύο ομάδες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 10:51 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Η έκθεση των παρατηρητών του τελικού Κυπέλλου! Με ποιες ποινές κινδυνεύουν οι δύο ομάδες

Το sdna.gr έφερε στο φως της δημοσιότητας την έκθεση των παρατηρητών του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες δεν κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών ή τιμωρία της έδρας τους, παρά μόνο με μεγάλα πρόστιμα.

Οι Δικέφαλοι δεν θα τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών, καθώς οι ρίψεις φωτοβολιδών δεν προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα, ενώ δεν υπήρξαν σωματικές βλάβες. Ακόμα, από τα επεισόδια και από την εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, δεν προκύπτουν βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορές ιδιοκτησίας.

Οι δύο ΠΑΕ θα κληθούν, βέβαια, να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, μιας κι οι παρατηρητές κατέγραψαν όλα όσα έκαναν οι οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Η έκθεση των παρατηρητών του τελικού, την οποία το SDNA φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας

«Οι αποστολές των ομάδων έφτασαν στο γήπεδο ομαλά και το πρόγραμμα που είχε καθορίσει στις συσκέψεις η διοργανώτρια αρχή τηρήθηκε κανονικά με πολύ μικρές παρεκκλίσεις.

Η συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους στη διοργάνωση του αγώνα, αλλά και με τους αξιωματούχους των δύο ομάδων ήταν πάρα πολύ καλή.

Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε πληθώρα υβριστικών συνθημάτων από τους οπαδούς και των δύο ομάδων. Τα συνθήματα που κρίνονται ως υβριστικά και τα οποία ακούγονταν τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν από την πλευρά των οπαδών της ΑΕΚ: «ΑΕΚ γάμα την Τούμπα όλη και τον ΠΑΟΚ τον καργιόλη», ενώ από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ: «ΠΑΟΚ γάμα την ΑΕΚ την πουτάνα».

Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα παρατηρήθηκε άναμμα μεγάλου αριθμού πυρσών και καπνογόνων στους τομείς των φιλάθλων και των δύο ομάδων. Σημαντικός αριθμός αυτών άναψε κατά την είσοδο των ομάδων μαζί με τη διαιτητική ομάδα πριν την έναρξη του αγώνα. Ειδικότερα, το άναμμα των πυρσών και των καπνογόνων παρατηρήθηκε κυρίως στις θύρες 1, 2, 3, 5 και 35 από τον τομέα των οπαδών της ΑΕΚ και αντίστοιχα στις θύρες 15,16, 17, 19 και 21 από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε ρίψη σημαντικού αριθμού πυρσών και καπνογόνων. Επιπλέον, από τον χώρο των θυρών 1 και 35 της ΑΕΚ υπήρξε και ρίψη 2 κροτίδων και αντίστοιχα από το χώρο των θυρών 15, 17 και 19 υπήρξε ρίψη 3 κροτίδων από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Περί το 7ο λεπτό υπήρξε ρίψη πυρσού εντός της τάφρου περίπου στο ύψος της θύρας 15, η οποία προκάλεσε μεγάλο καπνό για περίπου 2 λεπτά οπότε και έσβησε χωρίς προβλήματα. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, το άναμμα των προαναφερόμενων εν γένει εύφλεκτων υλικών και ρίψεις αυτών παρατηρήθηκαν ιδίως στην επίτευξη του πρώτου γκολ στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά και μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ στο 91ο λεπτό του αγώνα.

Από τις θύρες 15 και 17 όπου βρίσκονταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, παρατηρήθηκε κυρίως πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου ρίψη 3-4 φωτοβολίδων τύπου στυλό. Από τις προαναφερόμενες ρίψεις δεν προκλήθηκε διακοπή του αγώνα, ωστόσο τα καπνογόνα ειδικά κατά την έναρξη του αγώνα δημιούργησαν σύννεφο άσπρου και κίτρινου καπνού πάνω από το γήπεδο.

Με την επίτευξη του 2ου γκολ του ΠΑΟΚ αλλά και μετά τη λήξη του αγώνα υπήρξε είσοδος μικρού αριθμού οπαδών του ΠΑΟΚ για πανηγυρισμό με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι απομακρύνθηκαν αμέσως και χωρίς προβλήματα από τους άντρες ασφαλείας.

Κατά την επίτευξη του 2ου γκολ του ΠΑΟΚ υπήρξε ένταση  ανάμεσα στους ανθρώπους και των δύο ομάδων που βρίσκονταν στους πάγκους, η οποία εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και του 4ου διαιτητή.

Μετά τη λήξη του αγώνα ακολουθήθηκε κανονικά το τελετουργικό της απονομής χωρίς τη δημιουργία προβλημάτων. Η αποχώρηση των οπαδών έγινε κανονικά και ομαλά, όπως και η αποχώρηση των αποστολών των δύο ομάδων».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση