Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα! Τελειώνει ο Σφαιρόπουλος, πολλές αλλαγές στο ρόστερ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 13:04 Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα! Τελειώνει ο Σφαιρόπουλος, πολλές αλλαγές στο ρόστερ

Οι επόμενες μέρες, μετά τον πέμπτο τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, θα φέρουν πολλές αλλαγές στο λιμάνι, από τον προπονητή μέχρι και τους παίκτες. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να αλλάξει δέρμα αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να επιστρέψει τη νέα αγωνιστική περιόδο στον δρόμο των επιτυχιών.

Τέλος ο Σφαιρόπουλος

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας τεχνικός δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες, με τις δύο πλευρές να αναμένεται να χωρίσουν φιλικά, μιας κι οι «ερυθρόλευκοι» αναγνωρίζουν τη καλή δουλειά του και την προσφορά στην τετραετία που βρέθηκε στον πάγκο των Πειραιωτών. Εκτός απροόπτου, ο αντικαταστάτης του θα είναι ξένος. Ακούγονται ήδη τρία ονόματα, αυτά των Τρινκιέρι, Πλάθα και Περάσοβιτς.

Κεφάλαιο Έλληνες παίκτες

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσουν σίγουρα την καριέρα τους οι Γιώργος Πρίντεζης και Βαγγέλης Μάντζαρης, οι οποίοι έχουν συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους». Στο ρόστερ θα μείνει ο Δημήτρης Αγραβάνης που έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού, αλλά κι ο Γιώργος Μπόγρης, του οποίου η παρουσία στην ομάδα εκτιμήθηκε στο φινάλε της σεζόν. Αντίθετα, επισφαλής είναι η θέση του νεαρού Τολιόπουλου.

Οι τρεις υποθέσεις που καίνε τον Ολυμπιακό είναι αυτές των Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου κι Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο πρώτος θέλει να κλείσει την καριέρα του στους Πειραιώτες, ωστόσο βαδίζοντας πλέον στα 36 θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι οι αποδοχές του δεν θα είναι τόσο υψηλές κι ο ρόλος του δεν θα είναι ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια. Το πιθανότερο είναι να μείνει στο λιμάνι.

Όσον αφορά τους Παπανικολάου και Παπαπέτρου, τα συμβόλαια τους ολοκληρώνονται και θα πρέπει να πληρωθούν καλά για να μείνουν. Ήδη για τον δεύτερο, ακούγονται «πράσινες» σειρήνες, με τον Ολυμπιακό να επιθυμεί διακαώς να κρατήσει και τους δύο στο ρόστερ του.

Φεύγουν οι περισσότεροι ξένοι

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να γίνουν στους ξένους. Οι Ρόμπερτς, ΜακΛίν, Μπράουν, Γουίλτζερ και Τόμπσον θα αποχωρήσουν από τον Ολυμπιακό, καθώς δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο. Εφόσον δεν φύγει για τις ΗΠΑ, λογικά θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

Στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ θα βρίσκεται λογικά και τη νέα σεζόν ο Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος έδειξε καλό πρόσωπο σε αρκετά παιχνίδια. Όσον αφορά στον Κιμ Τιλί, οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να προσφέρει όσα μπορούσε. Το μέλλον του στον Ολυμπιακό θα το κρίνει ο νέος προπονητής.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση