Μουντιάλ 2018: Κροατία – Αγγλία 2-1 ΤΕΛΙΚΟ – Στον τελικό οι Κροάτες!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 23:54 Μουντιάλ 2018: Κροατία – Αγγλία 2-1 ΤΕΛΙΚΟ – Στον τελικό οι Κροάτες!

Η Κροατία κι η Αγγλία θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Μουντιάλ 2018. Οι δύο ομάδες «συγκρούονται» στο Λουζνίκι με φόντο τον τελικό της Κυριακής, όπου ήδη βρίσκεται η Γαλλία.

Η Κροατία βρέθηκε στα ημιτελικά για δεύτερη φορά στην ιστορία της, με πρώτη το 1998. Τερμάτισε πρώτη στον τέταρτο όμιλο, πανηγυρίζοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι σε Νιγηρία, Αργεντινή και Ισλανδία. Στους «16» χρειάστηκε να φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι για να κάμψει την αντίσταση της Δανίας, ενώ και στους «8» ξεπέρασε το εμπόδιο της διοργανώτριας Ρωσίας στα πέναλτι.

Από την πλευρά της, η Αγγλία έχει μία παραπάνω συμμετοχή στα ημιτελικά. Η πρώτη ήταν το 1966, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο, η δεύτερη το 1990, όταν και ηττήθηκε στα πέναλτι  από τη Δυτική Γερμανία.

Η νεανική ομάδα του Σάουθγκεϊτ τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από το Βέλγιο, νικώντας την Τυνησία και τον Παναμά και γνωρίζοντας την ήττα από τους Βέλγους στο ντέρμπι κορυφής, μια ήττα που μόνο καλό έκανε στους Άγγλους, μιας και είχαν καλές διασταυρώσεις μέχρι τους «4» του Μουντιάλ 2018. Στους «16», τα λιοντάρια ξεπέρασαν στα πέναλτι το εμπόδιο της Κολομβίας, ενώ στους «8» επικράτησαν με 2-0 της Σουηδίας, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου θα συναντήσουν την Κροατία.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση