Ιστορικό Βέλγιο! Τρίτο στο Μουντιάλ 2018 – «Έσβησε» η Αγγλία στο «μικρό» τελικό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 21:25 Ιστορικό Βέλγιο! Τρίτο στο Μουντιάλ 2018 – «Έσβησε» η Αγγλία στο «μικρό» τελικό

Το Βέλγιο ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ 2018 και το απέδειξε και στο μικρό τελικό. Οι “κόκκινοι διάβολοι” νίκησαν με σχετική ευκολία την Αγγλία με 2-0 και πήραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ του τουρνουά ο Κέιν.

Με το… σπαθί του, τρίτο στο Μουντιάλ 2018! Την καλύτερη θέση στην ιστορία του σε Πατγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου κατέκτησε το Βέλγιο, που νίκησε την Αγγλία με 2-0, στο “μικρό” τελικό του τουρνουά που φιλοξενείται στα γήπεδα της Ρωσίας.

Με τη νίκη αυτή, οι “κόκκινοι διάβολοι” ξεπέρασαν την τέταρτη θέση που είχαν πάρει ο Εντζο Σίφο και η παρέα του το 1986 στο Μεξικό. Ο Μενιέ στο 4΄ και ο Αζάρ στο 82΄ ήταν οι σκόρερ της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι…

Το Βέλγιο είχε το ιδανικό ξεκίνημα, παρά το γεγονός πως η Αγγλία είχε την κατοχή της μπάλας. Στην πρώτη τους επίθεση, οι “κόκκινοι” διάβολοι” άνοιξαν το σκορ. Ο Λουκάκου έκανε την κάθετη, ο Τσαντλί το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μενιέ με προβολή από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.Άξιο αναφοράς πως με αυτό το γκολ οι Βέλγοι ισοφάρισαν μια τρομερή επίδοση της Γαλλίας του 1982 και της Ιταλίας του 2006, φτάνοντας τους 10 διαφορετικούς σκόρερ στη διοργάνωση.

Το γκολ του Μενιέ

Η Αγγλία έκανε αρκετά λάθη στη συνέχεια και οι “γηπεδούχοι” προσπάθησαν να τα εκμεταλλευτούν με τις “φαρμακερές” αντεπιθέσεις που έκαναν. Μάλιστα, ο Λουκάκου δεν προσπάθησε να σκοράρει, αλλά μοίρασε το παιχνίδι, βοηθώντας τους συμπαίκτες του να βγουν σε θέση βολής. Το ματς πάντως διατήρησε έναν πολύ καλό ρυθμό και θύμισε παιχνίδι… Premier League. Πως θα μπορούσε να μην ισχύει κάτι τέτοιο, αφού ακόμα και η πλειοωηφία των παικτών του Βελγίου αγωνίζονται στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Αγγλία χάθηκε στο 23′. Ο Στέρλινγκ έστρωσε για τον Κέιν, που έπιασε σκαστό σουτ από τη μεγάλη περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να βρει εστία, στέλνοντας την μπάλα ξυστά από το δεξί δοκάρι του Κουρτουά.

Πάρα τη φάση αυτή, το Βέλγιο διαχειρίστηκε πολύ σωστά την πρωτοπορία του στο σκορ και είχε και άλλες καλές στιγμές για να φτάσει στο γκολ, αλλά το γυριστό σουτ του Τίλεμανς (35′) μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πίκφορντ.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Σάουθγκεϊτ πέρασε στο ματς τους Λίνγκαρντ και Ράσφορντ, για να βελτιώσει τη.. χλωμή εικόνα της Αγγλίας. Ο πρώτος μάλιστα στο 54′ έπιασε τη σέντρα σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κέιν δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και να σκοράρει!

Στο 60′ είχαμε μια σημαντική εξέλιξη. Ο Λουκάκου έγινε αλλαγή κι έτσι… άφησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του Μουντιάλ 2018 στον Κέιν. Με τον επιθετικό της Γιουνάιτεντ να αποχωρεί (4 γκολ), η πρώτη θέση των σκόρερ του τουρνουά καταλήγει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στον φορ της Τότεναμ, αφού Εμπαπέ και Γκριεζμάν έχουν 3 γκολ, ενώ ο Άγγλος προπορεύεται με 6.

Η Αγγλία έγινε πιο πιεστική στη συνέχεια, έβγαλε.. ενέργεια και με “στημένες” φάσεις προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Η κορυφαία της ευκαιρία όμως ήρθε από την κάθετη του Ράσφορντ. Ο Ντάιερ βγήκε τετ-α- τετ με τον Κουρτουά, “τσίμπησε” την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο πορτιέρε, αλλά ο έδιωξε πάνω στη γραμμή! Επτά λεπτά αργότερα, ο Μαγκουάιρ έστειλε την μπάλα με φαλιά ελάχιστα άουτ.

Όταν όμως οι “κόκκινοι διάβολοι” ξεδιπλώνονταν επιθετικά, τότε “φλέρταραν” με το γκολ. Σε μια μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, ο Πίγκφορντ έδιωξε εντυπωσιακά το ισχυρό μονοκόμματο σουτ του Μενιέ (80′)!

Η τρίτη θέση “ξεκαθάρισε” στο 82′ με το δεύτερο τέρμα του Βελγίου. Ύστερα από ακόμη μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ντε Μπρόιν συνεργάστηκε με τον Αζάρ, που άφησε πίσω τον Τζόουνς και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Πίκφορντ για το τελικό 2-0.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση