NBA: Συμφωνία Ραπτορς-Σπερς για ανταλλαγή του Λέοναρντ με τον ΝτεΡοζάν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 16:24 NBA: Συμφωνία Ραπτορς-Σπερς για ανταλλαγή του Λέοναρντ με τον ΝτεΡοζάν
Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του «mega deal» βρίσκονται οι Σαν Αντόνιο Σπερς και οι Τορόντο Ράπτορς, με την ομάδα του Τέξας να στέλνει στον Καναδά τον Κάουι Λέοναρντ και να παίρνει ως βασικό αντάλλαγμα τον ΝτεΜάρ ΝτεΡοζάν.
 
Η συμφωνία, την οποία δημοσιοποίησε, μέσω twitter, ο δημοσιογράφος του ESPN, Εϊντριαν Βοϊναρόβσκι, είναι βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει κι άλλους παίκτες, περισσότερες λεπτομέρειες όμως αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ώρες.
 
Σύμφωνα με τον Βοϊναρόβσκι, ο τζένεραλ μάνατζερ των Ράπτορς, Μασάι Ουτζίρι, έχει ήδη ενημερώσει τον ΝτεΡοζάν για τη συμφωνία. Εφόσον το deal ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει την πιο «ηχηρή» ανταλλαγή του φετινού καλοκαιριού στο NBA.
 
Από τη μία πλευρά ο Κάουι Λέοναρντ, MVP των τελικών του 2015, δύο φορές κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς, δύο φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος και δύο φορές all-star, ο οποίος όμως προέρχεται από μακροχρόνια απουσία λόγω τραυματισμού, εξαιτίας του οποίου ήλθε σε ρήξη με τους Σπερς και απαίτησε ανταλλαγή.
 
Από την άλλη ο ΝτεΜαρ ΝτεΡοζάν, από τους κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος, τέσσερις φορές all-star και «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Ρίο, ο οποίος ουδέποτε κατάφερε να οδηγήσει τους Ράπτορς στην υπέρβαση στα πλέι-οφ, δημιουργώντας ερωτηματικά για την ικανότητά του να ηγηθεί μίας ομάδας με υψηλούς στόχους.
 
Σημειώνεται ότι το Τορόντο παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο, καθώς ο Λέοναρντ έχει τη δυνατότητα opt-out στο συμβόλαιό του το επόμενο καλοκαίρι και μπορεί να μείνει ελεύθερος.
 
Ωστόσο, προφανώς οι Ράπτορς θεωρούν ότι με την απόκτησή του (και με δεδομένη την αποχώρηση από την Ανατολή του ΛεΜπρόν Τζέιμς) μπορούν να διεκδικήσουν με περισσότερες αξιώσεις τον τίτλο στην Ανατολική Περιφέρεια και εν συνεχεία να πείσουν ενδεχομένως τον 27χρονο φόργουορντ να παραμείνει στην ομάδα.
 
Πηγή: zougla.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση