Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πλέον παράδοξο της κλήρωσης για τη νέα σεζόν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 13:00 Το πλέον παράδοξο της κλήρωσης για τη νέα σεζόν

Η ομάδα που έχει τον πιο δύσβατο δρόμο, με πέντε εκτός στις πρώτες έξι αγωνιστικές.

Στη χθεσινή κλήρωση για τη νέα σεζόν της Super League έγιναν πολλά πράγματα που δύσκολα θα λησμονηθούν και οι φίλαθλοι θα έχουν να διηγούνται για αρκετό καιρό. Πρώτο και κύριο το γεγονός ότι αρχικά δεν ήταν γνωστό εάν τελικά οι ομάδες μπουν στην κληρωτίδα, μετά υπήρχε αγωνία για το πότε θα γίνει η πρώτη σέντρα και έπειτα το πρόγραμμα που διαμορφώθηκε, που έχει κάποιες… ιδιαιτερότητες.

Τελικά, το θέμα λύθηκε χθες το βράδυ, όταν υπήρξε προφορική συμφωνία και τελικά έπεσαν οι υπογραφές στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, το οποίο όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσει στην προγραμματισμένη ημερομηνία του, δηλαδή στις 25 Αυγούστου.

Μια από τις βασικές ιδιομορφίες του προγράμματος, έχει να κάνει με το ότι τα ντέρμπι της νέας αγωνιστικής περιόδου θα είναι μαζεμένα μεταξύ 4ης και 10ης αγωνιστικής, σε διαδοχή. Η αρχή γίνεται με το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και το τέλος των ντέρμπι έρχεται με το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Επίσης, κάτι άλλο που δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο νέο πρωτάθλημα, είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι ομάδες θα πάρουν «πακέτο» τους τρεις βασικούς διεκδικητές του τίτλου. Δηλαδή, αρχικά θα παίξουν με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με την ΑΕΚ και μετά με τον Ολυμπιακό.

Ο πρώτος άτυχος αυτής της αλληλουχίας είναι ο Αστέρας Τρίπολης, που αντιμετωπίζει κατά σειρά τους τρεις τις αντίστοιχες πρώτες αγωνιστικές. Για τον λόγο αυτό τα ντέρμπι των δύο «δικεφάλων» και των Πειραιωτών με τον Παναθηναϊκό θα γίνουν διαδοχικά. Δηλαδή την 8η, την 9η και τη 10η αγωνιστική.

Το πλέον ιδιόμορφο έχει να κάνει με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου ζήτησε να παίξει τα δύο πρώτα παιχνίδια εκτός έδρας, επειδή γίνονται εργασίες στο γήπεδό της. Ωστόσο, η κληρωτίδα είχε… άγριες διαθέσεις και έφερε για τον «Άγιαξ» πέντε εκτός έδρας παιχνίδια τις πρώτες έξι αγωνιστικές. Όλα, μάλιστα, στην Αθήνα! Συγκεκριμένα, παίζει με την ΑΕΚ την 1η αγωνιστική, ακολουθεί ο Ολυμπιακός, ο Απόλλωνας Σμύρνης την 3η, γίνεται ένα… διάλειμμα με τον Άρη στους «Ζωσιμάδες» και μετά παίζει με Παναθηναϊκό την 5η και με Ατρόμητο την 6η αγωνιστική.

Πηγή: newsbeast.gr