Μάρδας: Να δούμε πως θα καταλήξει σήμερα το Brussels Group... - Η Μέρκελ ζήτησε μειώσεις συντάξεων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 10:32 Μάρδας: Να δούμε πως θα καταλήξει σήμερα το Brussels Group... - Η Μέρκελ ζήτησε μειώσεις συντάξεων

Απέφυγε να απαντήσει αν θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στο τέλος του μήνα αν δεν υπάρξει συμφωνία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 είπε: «Να δούμε πως θα καταλήξει σήμερα το Brussels Group».
Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρξει αποτέλεσμα θα δούμε τι θα γίνει ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της ενώ είπε με έμφαση ότι η διαπραγματευτική ομάδα διαπραγματεύεται. Τόνισε ότι στη διαπραγμάτευση το κάθε μέρος προσπαθεί να στριμώξει το άλλο μέρος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει αναλυτικότατα τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στους εταίρους.

Ο κ. Μάρδας όταν ρωτήθηκε για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν διέψευσε ότι η Μέρκελ έθεσε θέμα μείωσης των συντάξεων στην πρόσφατη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αργά χθες το βράδυ φάνηκε να υποχωρούν σε αυτό το θέμα. «Από τα 4 αιχμηρά σημεία τα οποία έθεσαν τα τρία εξαλείφθηκαν και στο τέταρτο επιμένουν», είπε ο κ. Μάρδας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ακόμα ότι είναι ψέμματα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα ότι η ελληνική πλευρά παίζει κρυφτούλι με τα μέτρα. Ειδικά για το δημοσίευμα της Handelsblatt το οποίο αναφέρει ότι οι Έλληνες έδειχναν από μακριά σε ένα ipad και γραμμένα στα ελληνικά τα μέτρα είναι τουλάχιστον ψέμματα. «Όλα είναι κοστολογημένα», είπε ο κ. Μάρδας.

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι θα υπάρξει μια μορφή ΕΝΦΙΑ και για το 2015 αλλά όχι για όλους. Ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Μάρδας ζήτησε να μην υπάρχει βιασύνη. Σημείωσε ότι οι προτάσεις της Ελλάδας είναι ποσοτικοποιημένες, ότι έχουν κατατεθεί ισοδύναμα ύψους 5 δισ. ευρώ τα οποία έχουν γίνει δεκτά, σύμφωνα με πληροφορίες.

 

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση