ΥΠΕΞ: Η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών θα συμβάλει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 22:50 ΥΠΕΞ: Η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών θα συμβάλει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τουρκικό δικαστήριο χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Οπως αναφέρει η κίνηση συμβάλλει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ γνωστοποιεί πως θα τελεστούν τα εγκαίνια του  ιστορικού κτηρίου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Σμύρνη που είχαν αναβληθεί λόγω της παράνομης κράτησης των δύο αξιωματικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

Χαιρετίζουμε το γεγονός της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Α. Μητρετώδη και Δ. Κούκλατζη, μετά από σχεδόν 5 μήνες αδικαιολόγητης κράτησης στις φυλακές Αδριανούπολης. Η απόφαση αυτή των τουρκικών Αρχών είναι θετική και θα συμβάλει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στη φιλία των λαών μας.

Προς την ίδια κατεύθυνση θα συμβάλει και η τέλεση τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, των επίσημων εγκαινίων του ιστορικού κτηρίου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Σμύρνη, η οποία είχε αναβληθεί λόγω της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών τον παρελθόντα Μάρτιο.

Οι συνεχείς προσπάθειες του Πρωθυπουργού, του Υπουργείου Εξωτερικών και των διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ελλάδος στην Τουρκία απέδωσαν. Ο μεγάλος κερδισμένος αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά η διπλωματία. 


Πηγή: iefimerida.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση