Υπόθεση Φλώρου: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Κοντονής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 15:11 Υπόθεση Φλώρου: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Κοντονής

Μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μετά την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου για λόγους υγείας υπήρξε παρέμβαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονή.

Στο «στόχαστρο» εισαγγελικής έρευνας μπαίνει η υπόθεση της αποφυλάκισης του κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa, Αριστείδη Φλώρου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μετά τη μελέτη του βουλεύματος αποφυλάκισης έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας.

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής παρήγγειλε, κατ’ άρθρο 30 παρ. 1 ΚΠΔ,( σ.σ ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει δικαίωμα να παραγγέλλει στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κάθε αξιόποινη πράξη) στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν αξιοποίνων πράξεων των οργάνων που πιστοποίησαν την αναπηρία του αποφυλακισθέντος Αριστείδη Φλώρου, που κρατείτο για την υπόθεση “Energa-Hellas  Power”, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες χθες με απόφαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Χαλκίδας, διατάχθηκε  κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί μια σειρά αδικημάτων σχετικά με την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Χαλκίδας. Συγκεκριμένα ζητείται να διερευνηθεί αν στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν τελεστεί τα αδικήματα της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού»,  «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας) , «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος των γιατρών του ΚΕΠΑ .

Επίσης διατάχθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί αν πράγματι ο κατηγορούμενος πάσχει με ποσοστό αναπηρίας ανω του 67% , οπως αναφέρει η βεβαίωση του ΚΕΠΑ.

Η συγκεκριμένη έρευνα διατάχθηκε μετά απο την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με την οποία χαρακτηριζε την βεβαίωση του ΚΕΠΑ «κατά παραγγελία».

Η ανάρτηση αυτή έδωσε το έναυσμα για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης καθώς ως γνωστόν με βάση τις τροποποιήσεις του άρθρου 110Α του ΠΚ, η βεβαίωση του ΚΕΠΑ γίνεται υποχρεωτικά δεκτή (είναι δηλαδή ουσιαστικά ανελεγκτη) απο τους δικαστές. Η αμφισβήτηση ωστόσο εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έδωσε το δικαίωμα στον εισαγγελέα να διατάξει έρευνα.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση