Οι Financial Times αποκαλύπτουν τη νέα λίστα που παρέδωσε η Αθήνα στους δανειστές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 19:49 Οι Financial Times αποκαλύπτουν τη νέα λίστα που παρέδωσε η Αθήνα στους δανειστές

- Οι Financial Times αποκαλύπτουν τη νέα λίστα της ελληνικής κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις
- Η εφημερίδα σημειώνει πως η νέα λίστα είναι μία πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης για να ξεκλειδώσει η δόση
- Σύμφωνα με τη λίστα όλες οι τρέχουσες ιδιωτικοποιήσεις θα ολοκληρωθούν χωρίς να αναφέρει ποιές
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 26 ΣΕΛΙΔΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΟΙ FINANCIAL TIMES

Οι Financial Times αποκαλύπτουν τη λίστα 26 σελίδων που παρέδωσε η Ελλάδα στις αρχές της ευρωζώνης και η οποία όπως αναφέρεται, είναι μία νέα λίστα με μεταρρυθμίσεις, όπου η Αθήνα εκτιμά πως θα μπορούν να αυξήσουν τα έσοδα 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα περισσότερα από τη φοροδιαφυγή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα είναι μία πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια έτσι ώστε να ξεκλειδώσει η δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και να αποφύγει η χώρα ένα πιθανό πιστωτικό γεγονός.

Το έγγραφο 26 σελίδων βασίζεται κυρίως στην πάταξη της φοροδιαφυγής και περιλαμβάνει μέτρα για τον έλεγχο των υπεράκτιων εμβασμάτων που όπως αναφέρεται θα επιφέρει στην ελληνική κυβέρνηση 875 εκατομμύρια ευρώ. Από το νέο σύστημα λαχειοφόρου αγοράς η κυβέρνηση θα εισπράξει 600 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι σχέσεις της Αθήνας με τους δανειστές έχουν βελτιωθεί τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα επικαλείται και έλληνες αξιωματούχους, οι οποίοι εκφράζουν την ελπίδα ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να υπάρξει συμφωνία ακόμα και για την επόμενη εβδομάδα.

Το έγγραφο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δίνει το στίγμα των ελληνικών προθέσεων να ξεκλειδωθεί μία προσωρινή δόση, που θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΟΙ FINANCIAL TIMES

 

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση