ΔΕΘ: Ακροδεξιοί «βανδάλισαν» τη Θεσσαλονίκη! 8 συλλήψεις – Ανάμεσά τους μία ανήλικη – video

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018 10:34 ΔΕΘ: Ακροδεξιοί «βανδάλισαν» τη Θεσσαλονίκη! 8 συλλήψεις – Ανάμεσά τους μία ανήλικη – video

«Πολεμικό» ήταν το κλίμα το βράδυ του Σαββάτου (08.09.2018) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με ακροδεξιούς να επιδίδονται – για ακόμη μία φορά – σε ένα show καταστροφής. Συνολικά οκτώ άτομα συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των άγριων επεισοδίων που ξέσπασαν γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου έγιναν τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνολικά προσήχθησαν 28 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα. Κατά την προανάκριση σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά ατόμων για τα επεισόδια που ξέσπασαν γύρω από τη ΔΕΘ, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος μιας ανήλικης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Οι συνολικά οκτώ συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Φωτιές, πέτρες και χημικά

Το βράδυ του Σαββάτου (08.09.2018) οι δρόμοι της πόλης θύμιζαν κάτι από Μέση Ανατολή λόγω των σφοδρών συμπλοκών ανάμεσα σε ακροδεξιούς και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Οι ταραξίες προκάλεσαν ζημίες σε καταστήματα, πεζοδρόμια, σταθμευμένα αυτοκίνητα και έκαψαν κάδους απορριμμάτων, στην περιοχή ανάμεσα στο Λευκό Πύργο και το δημαρχιακό μέγαρο όπου αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης για να τους απωθήσουν.

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, ομάδες ατόμων εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε καταστήματα, όπου σε κάποια από αυτά ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκαν σε θαμώνες.

Οι πρώτες συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου (08.09.2018) από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, άλλα εργατικά συνδικάτα και φορείς, διάφορες συλλογικότητες και έληξαν χωρίς παρατράγουδα…

Η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ομαλοποιήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Με πληροφορίες από thesstoday

Με φωτογραφίες από Eurokinissi

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση