Ελαφρύνσεις εισφορών για 250.000 μη μισθωτούς – Δείτε αν είστε και εσείς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 19:47 Ελαφρύνσεις εισφορών για 250.000 μη μισθωτούς – Δείτε αν είστε και εσείς

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, έχοντας κερδίσει το στοίχημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού αλλά και χάρη στην καλή πορεία των δημόσιων οικονομικών, η κυβέρνηση προχωρά στο επόμενο βήμα για χιλιάδες μη μισθωτούς, ψαλιδίζοντας τις ασφαλιστικές τους εισφορές:

Συγκεκριμένα, από την 1/1/2019, διατηρώντας την ελάχιστη εισφορά για την κύρια σύνταξη (117,2 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και 74 ευρώ για αγρότες):

– Η ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, μειώνεται κατά 33,3%, από 20% που είναι σήμερα στο 13,33% (όσο δηλαδή η εργοδοτική εισφορά στην περίπτωση των μισθωτών).

– Η ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη των αγροτών μειώνεται, επίσης, κατά 33,3%, στο 12% από 18% που θα ήταν την 1/1/2019.

– Επιπλέον, για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες μηχανικούς, δικηγόρους και γιατρούς, το ασφάλιστρο για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ θα υπολογίζεται στην ελάχιστη βάση υπολογισμού. Αυτό σημαίνει ότι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, η εισφορά δεν θα ξεπερνά το ελάχιστο που ισχύει σήμερα των 64,5 ευρώ/μήνα.

Πρόκειται για μια ακόμα παρέμβαση που θα ελαφρύνει ουσιαστικά τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και θα αυξήσει το πραγματικά διαθέσιμο εισόδημά τους, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση