ΕΦΚΑ: Γνωμοδότηση - βόμβα του ΣτΕ τινάζει στον αέρα τα σχέδια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 09:36 ΕΦΚΑ: Γνωμοδότηση - βόμβα του ΣτΕ τινάζει στον αέρα τα σχέδια

“Φρένο” πατάει στον ΕΦΚΑ το ΣτΕ. Με γνωμοδότησή του για το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το οργανόγραμμα του Φορέα ουσιαστικά έβαλε στον “πάγο” το σχέδιο καθώς εκκρεμούν αποφάσεις που αφορούν τόσο στην ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, όσο όμως και στον τρόπο αλλαγής υπολογισμού των εισφορών τους.


Ουσιαστικά, σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα “Δημοκρατία” το Συμβούλιο της Επικρατείας απαγόρευσε στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να προωθήσει προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Σχέδιο και παράλληλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστούν ριζικές αλλαγές σε ολόκληρο το “οικοδόμημα” του ΕΦΚΑ.
Οι αποφάσεις που εκκρεμούν και που αφορούν στην ένταξη ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους αποτελούν βασικό θέμα για τον Φορέα και στην περίπτωση που με τις αποφάσεις του ΣτΕ δικαιωθούν όσοι έχουν προσφύγει (οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στον Σεπτέμβριο ή αρχές Οκτωβρίου) τότε θα πρέπει να υπάρξουν δομικές αλλαγές στον ΕΦΚΑ οι οποίες θα αλλάξουν πλήρως τη σημερινή του μορφή.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση