8 στους 10 Έλληνες λένε ότι τα παιδιά τους θα είναι φτωχότερα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 14:43 8 στους 10 Έλληνες λένε ότι τα παιδιά τους θα είναι φτωχότερα

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία έρευνας του Pew Research Center που πραγματοποιήθηκε την περασμένη άνοιξη.

Μια δεκαετία μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, πόσο έχει αλλάξει η οικονομική εμπιστοσύνη και το πώς βλέπουν το μέλλον οι πολίτες, σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η απάντηση είναι πολύ. Συμφωνα με σχετική έρευνα της Pew Research Center την περασμένη άνοιξη, το 2018 περίπου το 78% των Γερμανών αναφέρει ότι οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα είναι καλές, ενώ το 2009 το σχετικό ποσοστό ήταν 50% μικρότερο. Τα 2/3 των Αμερικανών (65%) αισθάνονται επίσης καλά με την οικονομία, ενώ το οικονομικό κλίμα έχει βελτιωθεί κατά 40% στην Πολωνία, 35% στο Ηνωμένο Βασίλειο, 35% στην Ιαπωνία και 24% στην Κένυα.

Ωστόσο, η ανησυχία για το μέλλον υπάρχει. Σε 18 από τις 27 χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκε η σχετική έρευνα της Pew, οι μισοί ή παραπάνω από τους μισούς ερωτηθέντες υποστήριξαν ότι τα παιδιά τους θα είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από τους ίδιους.

Στην Ελλάδα μόλις ένα 4% εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα είναι καλή και μόλις ένα 14% θεωρεί ότι τα παιδιά τους θα βρεθούν σε καλύτερη κατάσταση από τους ίδιους. Αντιστρόφως, περίπου 8 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι τα παιδιά τους θα είναι φτωχότερα από τους ίδιους. 

Δείτε τον πίνακα:

Εντυπωσιακά ποσοστά ωστόσο εντοπίζονται στη χώρα μας και σχετικά με το θέμα της οικονομικής νοσταλγίας. το 87% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα υποστήριξαν ότι η οικονομική κατάσταση του μέσου Έλληνα σήμερα είναι χειρότερη από ότι ήταν πριν από 20 χρόνια. Καμία άλλη χώρα δεν έχει τόσο υψηλά ποσοστά στη συγκεκριμένη ερώτηση στις χώρες που έγινε η έρευνα. Ακολουθούν οι Τυνήσιοι με 75% και οι Ιταλοί με 72%.

Δείτε τον πίνακα:

Δείτε όλη την έρευνα εδώ 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση