Η στιγμή που οι γονείς βλέπουν τους κατηγορούμενος για τη δολοφονία του παιδιού τους στη Ζάκυνθο – Η δίκη σε εξέλιξη [pics]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 11:00 Η στιγμή που οι γονείς βλέπουν τους κατηγορούμενος για τη δολοφονία του παιδιού τους στη Ζάκυνθο – Η δίκη σε εξέλιξη [pics]

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία ξεκίνησε λίγο μετά τις 09,.30, η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο. Στην έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος ενός εκ των Σέρβων κατηγορουμένων κατέθεσε αίτημα αναβολής καθώς όπως υποστήριξε του έστειλαν το βούλευμα με το κατηγορητήριο στα κυριλικά, γλώσσα την οποία ο κατηγορούμενος δεν ήξερε και γι αυτο δεν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα.

Νωρίτερα οι γονείς του αδικοχαμένου Αμερικανού τουρίστα έφτασαν στα δικαστήρια και είδαν τους ανθρώπους που κατηγορούνται για τη δολοφονία του παιδιού τους. Οι τελευταίοι με χειροπέδες στα χέρια μπήκαν στη δικαστική αίθουσα. Εντός και εκτός παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις…

Οι γονείς και οι κατηγορούμενοι της δολοφονίας

Δικαίωση και απαντήσεις ζητούν οι γονείς του

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνάντησε τους γονείς του Μπακάρι, Φίλμπερτ και Τζιλ και συνομίλησε μαζί τους. Η μητέρα του Μπακάρι, Τζιλ, είπε ότι «αν και δεν γνωρίζω τόσο καλά το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας, έχω εμπιστοσύνη στο σύστημα, και πίστη στο Θεό, πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη». Από την πλευρά του, ο πατέρας του Μπακάρι, Φίλμπερτ, σημείωσε ότι «αν μπορούσα να μιλήσω στους κατηγορούμενους, δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς θα τους έλεγα, αλλά θα τους άφηνα να γνωρίζουν, ότι αν είχαν χρόνο να τον γνωρίσουν, θα τον συμπαθούσαν».

Σε δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η δικηγόρος, Χρύσα Βουλδή, ανέφερε: «Οι γονείς αναμένουν δικαίωση, αλλά και απαντήσεις, γιατί μέσα σε μόλις 11 δευτερόλεπτα έχασαν το παιδί τους, έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό».
Από την πλευρά της, η Χρυσέλλα Κυριαζή είπε ότι «το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου είναι καταπέλτης για τους εννέα κατηγορούμενους, και το δικαστήριο θα αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα».

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο νεαρός φοιτητής από το Τέξας βρήκε τον θάνατο τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2017 στον Λαγανά, όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ομάδα ατόμων, που τον κυνήγησε ύστερα από καβγά. Ο καβγάς, είχε ξεκινήσει νωρίτερα, με μια παρέα Σέρβων με αφορμή μια selfie.

Ο άτυχος Μπακάρι δέχτηκε κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα και το κεφάλι με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά του.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα. Όλοι αρνούνται ότι είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν και υποστηρίζουν ότι σκοπό είχαν μόνο να τον εκφοβίσουν.

Ο καβγάς που οδήγησε στην τραγωδία, έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται ο Αμερικανός να διασκεδάζει μέσα στο μπαρ, χωρίς να φαντάζεται το τραγικό τέλος του, που θα ερχόταν λίγα λεπτά μετά… Κάποια στιγμή, μία selfie «ανάβει» τα αίματα και μέσα σε δευτερόλεπτα αρχίζει το ξύλο.

 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση